Hoppa till verktygsfältet

Har du några minuter för att lugna dig?

Studenhälsoveckan Hälsa genom Små Handlingar (2.–6.10.2023) har nu börjat. Under temaveckan kommer våra experter att prata om olika sätt att lindra och förebygga stress i flera olika webbevenemang. Vi har också publicerat en sinnes- och närvaroövning på vår webbplats. Övningen hjälper dig att fokusera på nuet och lugna dig. Du kan göra övningen genom att lyssna på en sex minuter lång ljudinspelning eller läsa en text – välj bara en tidpunkt som passar dig bäst.

Du kan märka omedelbara positiva effekter redan efter en enda träningsomgång. Mindfulness-övningar blir dock enklare och du har mest nytta av dem när du gör dem regelbundet – till exempel 1–5 gånger i veckan.

Studenter i soffan, texten "Hälsa genom små handlingar, student hälsoveckan 2.-6.10.2023", SHVS logo och fyra pusselbitar i SHVS brändfärger som emblem för studenthälsoveckan.

Övningen kommer från StressLess-coachingen som erbjuds av SHVS på finska, svenska och engelska. Vill du veta mer om dessa teman? Kom med på tisdagens 3.10.2023 kl. 12–13 lunchwebinarium antingen på svenska eller finska. Ta Teams-länken här enligt det språk du väljer:

På onsdag 4.10.2023 kl. 12 har du också möjlighet att lyssna på samma ämnen på engelska.

Under studiehälsoveckan ordnar vi Teams-lunchwebbinarier som fokuserar på olika teman. Det blir två lunchwebbinarier på svenska, fem på finska och ett på engelska. Dessutom anordnar vi ett riksomfattande hälsofrämjande webbinarium på finska.

Läs mer om temaveckans program här.