Hoppa till verktygsfältet

För en högskolestuderande i Finland lönar det sig att ta vara på möjligheten att äta måltiderna som serveras i studentrestaurangerna. De skapar en rytm i studie­vardagen och ger möjlighet till en avslappnande paus i sällskap av andra studerande. En studentmåltid som komponerats i enlighet med tallriksmodellen är varierad och hälsosam och täcker omkring en tredjedel av det dagliga energibehovet.

Visste du att studentmåltiderna är planerade och tillagade för att uppfylla måltidsrekommendationerna som utarbetats för högskolestuderande? Den nyaste finländska rekommendationen om måltider för högskolestuderande trädde i kraft 1.1.2022, och i den tas omfattande hänsyn också till principerna för hållbar utveckling. 

FPA betalar studentrestaurangerna ett måltidsstöd på 2,55 € per måltid, och denna summa dras av från priset för måltiden som den studerande betalar. För att hitta den närmaste studentrestaurangen som serverar studentmåltider till ett moderat pris, kolla in FPA:s lista över studentrestauranger.