Hoppa till verktygsfältet

Munhälsa påverkar hela kroppens hälsa och livskvaliteten. Hälsosamma levnadsvanor främjar välbefinnande. Du kan förebygga hål i tänderna och sjukdomar i tandköttet genom noggrann egenvård av munnen och hälsosamma levnadsvanor.

Främjande av munhälsan kräver att du fäster uppmärksamhet vid rengöringen av tänderna samt dina mat- och dryckesvanor. Borsta tänderna noggrant två gånger om dagen med fluortandkräm och rengör också tandmellanrummen. Kontinuerligt småätande och intag av sockerhaltiga och/eller sura drycker flera gånger om dagen mellan måltiderna ökar risken för hål i tänderna och tanderosion. Använd xylitol regelbundet efter måltider och mellanmål.

De viktigaste munhälsofrämjande åtgärderna är din dagliga egenvård och dina val. På dessa sidor hittar du anvisningar och tips som kan hjälpa dig. Vår munhälsovårdspersonal främjar och upprätthåller munhälsan med många olika åtgärder som utförs under olika behandlingsbesök. Personalen stödjer din egenvård genom hälsorådgivning och ser till att din studietid är så problemfri som möjligt genom behandling i rätt tid.