Hoppa till verktygsfältet

Du kan ta upp frågor som gäller sexuell hälsa på alla våra mottagningar. Du hittar också mycket information om sexuell hälsa i vår Hälsodatabank.

Preventivmedel

Användning av preventivmedel planeras individuellt tillsammans med dig på ett sådant sätt som iakttar dina önskan och hälsotillstånd. Råd om preventivmedel ges av hälsovårdare med stöd av läkare.

Kontrollera också hurdana familjeplanerings tjänster som finns i din hemkommun. En del kommuner erbjuder avgiftsfria preventivmedel för personer under 25 år.

Preventivmedel från SHVS

Ifall du vill påbörja användningen av hormonella preventivmedel så kan du fylla i formuläret När du planerar att börja använda preventivmedel i Self-tjänsten. Vi kontaktar dig efter du har fyllt i blanketten.

Byte av preventivmedel

Om du vill byta preventivmedel, fyll i formuläret Byte av preventivmedel i webbtjänsten Self. Vi kontaktar dig efter du har fyllt i blanketten.

Förnyelse av preventivmedel recept

Du kan förnya ditt recept genom att fylla i blanketen Förnyelse av recept på preventivmedel i webbtjänsten Self. Vi kontaktar dig efter att du har fyllt i blanketten.

Om du förnyar ditt recept i MinaKanta-tjänsten, läs instruktionerna på kanta.fi

Könssjukdomar

Råd om könssjukdomar får du från våra bedömning av vårdbehovet servicenummer eller SelfChat. Dessutom finns det möjlighet att ta ett gratis distanstest för klamydia och gonorré.

Övrig sexuell hälsa och rådgivning

Hälsovårdare och allmänläkare ger råd och hjälp om du har frågor eller problem som gäller sexualitet och sexuell hälsa. De anvisar dig vid behov till andra hälsovårdstjänster. Vid behov erbjuder vi dessutom distansmottagningar med sexualrådgivare.