Hoppa till verktygsfältet

Du kan ta upp frågor som gäller sexuell hälsa på alla våra mottagningar. Du hittar också mycket information om sexuell hälsa i vår Hälsodatabank.

Preventivmedel

Användning av preventivmedel planeras individuellt tillsammans med dig på ett sådant sätt som iakttar dina önskan och hälsotillstånd. Råd om preventivmedel ges av hälsovårdare med stöd av läkare.

Kontrollera också hurdana familjeplanerings tjänster som finns i din hemkommun. En del kommuner erbjuder avgiftsfria preventivmedel för personer under 25 år.

Preventivmedel från SHVS

Ifall du vill påbörja användningen av hormonella preventivmedel så kan du fylla i formuläret för påbörjandet av preventivmedel i Self-tjänsten. Vi kontaktar dig efter du har fyllt i blanketten. Du kan också kontakta oss per telefon eller SelfChat.

Förnyelse av preventivmedel recept

Du kan förnya ditt recept på MinaKanta-tjänsten. Läs anvisningarna om begäran av receptförnyelse.

Fyll i blanketten om receptförnyelse begäran på Self-tjänsten då du begär om receptförnyelse. Vi kontaktar dig efter att du har fyllt i blanketten.

Könssjukdomar

Råd om könssjukdomar får du från våra servicenummer eller SelfChat. Dessutom finns det möjlighet att ta ett gratis hem test för klamydia och gonorré.

Övrig sexuell hälsa och rådgivning

Hälsovårdare och allmänläkare ger råd och hjälp om du har frågor eller problem som gäller sexualitet och sexuell hälsa. De anvisar dig vid behov till andra hälsovårdstjänster. Vid behov erbjuder vi dessutom distansmottagningar med sexualrådgivare.