Hoppa till verktygsfältet

Kosten är en av de viktigaste faktorerna som påverkar vår hälsa och vårt välbefinnande, och därför är det värt att fästa uppmärksamhet vid den.

Kost avser förenklat uttryckt maten och dryckerna vi intar och deras effekter på vår hälsa. I verkligheten omfattar kosten mycket mer, till exempel hur vårt välbefinnande och våra möjligheter att göra matval påverkas av vår matmiljö (matkultur, hur maten serveras, vad den kostar), vårt ätbeteende (varför, hur, när och med vem vi äter) och av individuella faktorer (värderingar, arvsanlag, kunskap).

Appen SHVS Näring ger dig stöd

På dessa sidor hittar du information om hälsosam kost samt anvisningar och tips på hur du kan granska dina matvanor och stödja en livsstilsförändring. Visste du att SHVS erbjuder en mobilapplikation som kallas SHVS Näring? Den har ett mångsidigt innehåll och är tillgänglig för alla högskolestuderande, gratis! Läs mer här.

Vill du prata med någon om dina matvanor?

När du börjar reflektera över dina matvanor och ditt förhållande till mat kanske du märker att du vill diskutera dem med en hälso- och sjukvårdsexpert. På SHVS ges kostråd av hälsovårdarna. Vid behov utvärderar en läkare din situation. Om du vill samtala med någon om dina matvanor, boka tid till en hälsovårdare på ditt eget serviceställe.

Dina tjänster

Kolla SHVS Näring -tjänsten och gruppverksamheten

Pärmen av recepthäftet

Ladda recepthäftet

  • 21 matrecept av studerande till studerande
  • Hälsosamt, billigt, miljövänligt och lätt att laga
  • Även veganska alternativ!