Hoppa till verktygsfältet
warning
SelfChat är tillsvidare stängd (från och med 16.3.2020) på grund av situationen angående koronaviruset, vilket har lett till omprioritering av våra resurser. Du når våra serviceställen med din telefon.
warning
Mellan datumen 13.-24.2. har vår hemsidas ärendeblanketter inte levererats till SHVS. Skicka ärendeblanketten på nytt om du har skickat en under den tidpunkten.

TIDSBESTÄLLNING

Kontakta oss i SelfChat eller ring ditt serviceställes telefontjänst, så bedömer vi ditt vårdbehov och bokar en mottagningstid vid behov.

E-TJÄNSTER

I vår e-tjänst för studerande kan du enkelt och snabbt uträtta ärenden som gäller din hälsa. Kolla in Self-tjänsten här.

SERVICESTÄLLEN

HÄLSOINFORMATION

Är du orolig över din hälsa? Sök information och egenvårdsanvisningar i vår hälsodatabank för studerande.

VÅRA TJÄNSTER

Distansmottagning

Välkommen till distansmottagning

Nu kan du besöka SHVS:s vårdpersonals mottagningar i många ärenden också via en videolänk. För distansmottagning behöver du en dator eller en smarttelefon. Distansmottagningar sker i Self i enlighet med SHVS:s dataskydd.

Förnya allergireceptet

Pollensäsongen är här – förnya allergireceptet

En ovanligt mild vinter ledde till en tidig vår. Pollensäsongen har också börjat exceptionellt tidigt i år. Det lönar sig därför att förbereda sig mot möjliga allergisymptomer genom att förnya recepten i tid.

KOLLA OCKSÅ

SHVS 2021

Följ framskridandet av SHVS expansionen

Lagen om studerandehälsovård för högskolestuderande träder i kraft 1.1.2021. Lagreformen medför många förändringar för SHVS i bland annat kundmängden, personalstyrkan och i allt större servicenetverk.

studenten ger feedback om behandlingen

Vårdkvalitet och patientsäkerhet

SHVS arbetar för att du ska vara nöjd med den vård du får. Vi följer anvisningar, rekommendationer och praxis som gäller vårdens kvalitet och säkerhet för att vården ska ha så hög kvalitet som möjligt och vara så säker som möjligt varje gång.

Nyheter

Instruktioner om hur du sköter dina ärenden under coronavirusepidemin

Nyheter
Se instruktionerna om hur du sköter dina ärenden hos SHVS och hur du uppskattar ditt eget mående, om du misstänker att du har fått coronavirussmittan.

Coronavirusepidemin kan orsaka osäkerhet och ångest

Nyheter
Läs vår psykologs tips för hur du upprätthåller ditt psykiska välbefinnande.

Resehälsorådgivningen är stängd för tillfället

Nyheter
På grund av koronavirusepidemin är SHVD Resehälsorådgivningen för närvarande stängd. Vi meddelar när tjänsten öppnas igen.

SHVS-dagen är annullerad på grund av situationen angående coronaviruset

Nyheter
Evenemangen på campusen som skulle äga rum nästa vecka på SHVS-dagen (18.3.) är inhiberade på grund av situationen angående coronaviruset.