Hoppa till verktygsfältet
warning
Chatten fungerar långsamt just nu på grund av att servern är överbelastad just nu. Systemleverantören utreder problemet så fort som möjligt. Vi beklagar besväret. I brådskande ärenden kontakta ditt serviceställe per telefon.

TIDSBESTÄLLNING

Kontakta oss i SelfChat eller ring ditt serviceställes telefontjänst, så bedömer vi ditt vårdbehov och bokar en mottagningstid vid behov.

E-TJÄNSTER

I vår e-tjänst för studerande kan du enkelt och snabbt uträtta ärenden som gäller din hälsa. Kolla in Self-tjänsten här.

SERVICESTÄLLEN

HÄLSOINFORMATION

Är du orolig över din hälsa? Sök information och egenvårdsanvisningar i vår hälsodatabank för studerande.

VÅRA TJÄNSTER

Distansmottagning

Välkommen till distansmottagning

Nu kan du besöka SHVS:s vårdpersonals mottagningar i många ärenden också via en videolänk. För distansmottagning behöver du en dator eller en smarttelefon. Distansmottagningar sker i Self i enlighet med SHVS:s dataskydd.

distanstest för könssjukdomar

Gratis distanstest för könssjukdomar

Misstänker du klamydia eller gonorré? Med hjälp av det avgiftsfria distanstestet får du snabbt och enkelt svar på dina misstankar om klamydia eller gonorré. Om du fick ett positivt testresultat så kontakta ditt eget serviceställe för att få en bedömning av vårdbehov. Ifall servicestället är stängt så kontakta din egen hälsovårdscentral.

KOLLA OCKSÅ

SHVS 2021

Följ framskridandet av SHVS expansionen

Lagen om studerandehälsovård för högskolestuderande träder i kraft 1.1.2021. Lagreformen medför många förändringar för SHVS i bland annat kundmängden, personalstyrkan och i allt större servicenetverk.

hälsodatabanken

Är du orolig över din hälsa?

Pröva hälsodatabanken! Du hittar från hälsodatabanken flera artiklar, information och egenvårdsanvisningar till olika situationer som berör din hälsa och välfärd.

Nyheter

Serviceställens renovering förorsakar tillfälliga störningar i serviceverksamheten

Nyheter
Förberedelserna framskrider i SHVS serviceställen inför den växande verksamheten 1.1.2021. Alla serviceställen renoveras så att det kommer att finnas mera mottagningsutrymmen. Renoveringarna kan förorsaka tillfälliga störningar i serviceverksamheten.

Intyg och utlåtanden hos SHVS

Nyheter
I enighet av linjedragningarna i guiden för studerandehälsovården, utfärdar SHVS inte intyg för frivilliga utbytesstudier. Undantaget är de studerande som ska på obligatoriskt utbyte.

Välkommen till SelfChat!

Nyheter
SelfChat hjälper dig med bedömningen av vårdbehovet, hälsorådgivning och serviceguide.

Instruktioner om hur du sköter dina ärenden under coronavirusepidemin

Nyheter
Se instruktionerna om hur du sköter dina ärenden hos SHVS och hur du uppskattar ditt eget mående, om du misstänker att du har fått coronavirussmittan.