Hoppa till verktygsfältet
De riksomfattande servicenumren betjänar vardagar från kl. 8.00 till 13.00. Telefonnumren för allmän- och mental hälsa är 046 710 1073 och oral hälsa 046 710 1085. Vi fortsätter med att bearbeta den kö som uppstått i telefontjänsterna. Vi ringer dig åter inom cirka 2 vardagar. Self webbtjänsten är i användning men SelfChatten håller stängt tillsvidare.

TIDSBESTÄLLNING

I SelfChat eller servicenummer:
Allmän och mental hälsa 046 7101073
Oral hälsa 046 7101085

E-TJÄNSTER

I vår e-tjänst för studerande kan du enkelt och snabbt uträtta ärenden som gäller din hälsa. Kolla in Self-tjänsten här.

SERVICESTÄLLEN

HÄLSOINFORMATION

Är du orolig över din hälsa? Sök information och egenvårdsanvisningar i vår hälsodatabank för studerande.

VÅRA TJÄNSTER

COVID-19

Välkommen på distansmottagning

Nu kan du kan komma på distansmottagning i många ärenden som berör din hälsa. För att komma på distansmottagning behöver du en dator eller en smarttelefon. Distansmottagningar sker i Self i enlighet med SHVS:s dataskydd.

Grupper för mental hälsa

Var kan du få hjälp med psykiska problem? Läs mera om SHVS:s praktiska gruppaktiviteter i form av Depressionsskolan, Spänningsgrupperna och StressLess-grupperna.

KOLLA OCKSÅ

Kvinnan snyter näsan.

Dags att förnya allergireceptet

Förbered dig i god tid på våren genom att förnya dina allergirecept på MinaKanta-tjänsten.

SHVS 2021

Studerande, bemästra fakta!

Lagen om studerandehälsovård för högskolestuderande träder i kraft 1.1.2021. Lagreformen medför många förändringar för SHVS i bland annat kundmängden, personalstyrkan och i allt större servicenetverk.

Nyheter

Feedbacken innehöll tack, kritik och utvecklingsförslag

Nyheter
Totalt 2 798 tack, kritiska kommentarer och utvecklingsförslag – så många meddelanden med feedback fick vi via vår webbplats yths.fi (1 088) och via pekskärmarna på våra serviceställen (1 710) …

Den elektroniska hälsoenkäten finns på Self!

Nyheter
Vi kallar alla förstaårsstuderande som inlett sina studier på vårterminen 2021 att svara på den elektroniska hälsoundersökningen. Börja vår gemensamma resa på ett bra sätt genom svara på hälsoenkäten i …

Drop in-lunchträffar: lär dig stresshantering på lunchrasten

Nyheter
Äter du ofta lunch ensam framför datorn? Upplever du konstant stress? Känner du att du inte klarar av allt du borde, att du har svårt att koncentrera dig? Under en …

Hälso- och välfärdsundersökningen av högskolestuderande startar

Nyheter
Den nationella Hälso- och välfärdsundersökningen av högskolestuderande (KOTT) samlar information om välbefinnandet bland studerande. Med hjälp av resultaten från undersökningen kan särskilt hälsotjänsterna för studerande utvecklas.