Hoppa till verktygsfältet
warning
Problem i skickandet av våra hemsidors ärendeblanketter till SHVS har förekommit sedan 20.2. på grund av störningar i Suomi.fi-tjänsten. Hanteringen av ärendeblanketterna kommer, tyvärr, att försenas. Problemet utreds som bäst. Vi rekommenderar att man inte använder ärendeblanketterna så länge problemet varar.

TIDSBESTÄLLNING

Kontakta oss i SelfChat eller ring ditt serviceställes telefontjänst, så bedömer vi ditt vårdbehov och bokar en mottagningstid vid behov.

E-TJÄNSTER

I vår e-tjänst för studerande kan du enkelt och snabbt uträtta ärenden som gäller din hälsa. Kolla in Self-tjänsten här.

SERVICESTÄLLEN

HÄLSOINFORMATION

Är du orolig över din hälsa? Sök information och egenvårdsanvisningar i vår hälsodatabank för studerande.

VÅRA TJÄNSTER

Distansmottagning

Välkommen till distansmottagning

Nu kan du besöka SHVS:s vårdpersonals mottagningar i många ärenden också via en videolänk. För distansmottagning behöver du en dator eller en smarttelefon. Distansmottagningar sker i Self i enlighet med SHVS:s dataskydd.

Svara på hälsoenkät i Self

SHVS kallar alla förstårsstuderande till en hälsoundersökning. Har du redan besvarat undersökningen? Börja vår gemensamma resa genom att logga in på Self ovh berätta hur mår du idag.

KOLLA OCKSÅ

Håll huvudet högt!

Har du smärta i nacken och övre delen av ryggen? Huvudvärk? Tandgnissling? Om du har, är du inte ensam. Många studenter har samma typ av symtom. En dålig arbetsposition är ofta en orsak till denna typ av symtom.

studenten ger feedback om behandlingen

Vårdens kvalitet och patientsäkerhet

SHVS arbetar för att du ska vara nöjd med den vård du får. Vi följer anvisningar, rekommendationer och praxis som gäller vårdens kvalitet och säkerhet för att vården ska ha så hög kvalitet som möjligt och vara så säker som möjligt varje gång.

Nyheter

Lunch tillsammans på SHVS-dagen

Nyheter
SHVS-dagen återvänder för tredje gången! I år ordnas dagen på onsdagen 18.3.2020 med temat #lunchsallskap och dagen kommer att synas vid studentrestauranger runt Finland.

Högskolestuderande omfattas av likvärdiga tjänster fr.o.m. 1.1.2021

Nyheter
FPA godkände SHVS servicenätverk 2021. Servicenätverkets förbehåll är tillgänglighet och tillräckligt klientunderlag.

Aktuell information om coronaviruset

Nyheter
Enskilda fall är möjliga i Finland i samband med internationell rörlighet och turism, men smittorisken är ytterst liten i Finland.

Xylitol, xylitol!

Nyheter
På vecka 6 firas den årliga xsylitolveckan i Finland. Meningen med xylitolveckan är upplysa allmänheten om oral hälsa och xylitol. Alla våra serviceställen deltar i xsylitolveckan.