Hoppa till verktygsfältet
Alla våra egna serviceställen, SelfChat och de riksomfattande servicenumren håller stängt på midsommarafton fredagen den 21.6.2024.

Tjänsterna som erbjuds av specialister i hudsjukdomar på SHVS upphör – vården av hudsjukdomar fortsätter på studerande­hälsovårdens läkarmottagningar 

FPA, som ansvarar för ordnandet av studerandehälsovårdens tjänster, har dragit upp riktlinjer beträffande tjänster som erbjuds av specialister i hudsjukdomar, och enligt dessa riktlinjer hör tjänsterna i fråga inte till studerandehälsovården. Riktlinjerna baserar sig på lagen om studerande­hälsovård för högskolestuderande, som fastställer att studerandehälsovården ska omfatta tjänster på primärvårdsnivå. Till följd av detta upphör hudläkarnas tjänster på SHVS i augusti 2022.

Hudsjukdomar behandlas på SHVS också i fortsättningen på hälsovårdarnas och studerandehälsovårdens läkares mottagningar. Om du har akne, utslag eller andra hudsymtom, kontakta oss på vanligt sätt för bedömning av vårdbehovet och tidsbokning. Vid behov får du en remiss från SHVS till en specialistläkare inom den offentliga hälso- och sjukvården.

Under övergångsperioden som omfattar augusti månad genomförs de mottagningsbesök som bokats till specialister i hudsjukdomar i augusti enligt överenskommelse.