Hoppa till verktygsfältet

Hälsosamma matvanor ger dig energi till att orka med vardagen och studierna. Därför har vi tagit i bruk den nya digitala tjänsten SHVS Näring, som hjälper dig att hitta hälsosamma matvanor som passar just dig, erbjuder kamratstöd och innehåller självständiga träningsprogram för välbefinnande. Utöver att den ger dig aktuell information kan du få en överblick över din egen aktivitet, göra övningar som stöder välbefinnandet och skapa nya vanor i din egen takt.

SHVS Näring fungerar på mobila enheter, och du får använda tjänsten gratis under hela din studietid. Du har alltså tillgång till tjänsten precis när du behöver den. Tjänsten finns i en finsk, svensk och engelsk version.  

Den digitala tjänsten SHVS Näring stöder de studerandes ork

Såhär får du SHVS Näring till bruk

Logga in på webbtjänsten Self och klicka på länken som du hittar där och skapa ett konto på SHVS Näring. Tjänsten fungerar via applikationen MealLogger Plus. Ladda ner MealLogger Plus -appen från appbutiken och logga in på tjänsten. Tjänsten är tillgänglig på svenska, finska och engelska. 

SHVS Näring innehåller mångsidiga funktioner som kompletterar varandra och som har planerats specifikt för studerande. Applikationen erbjuder till exempel:

·       Nya tips varje vecka samt recept som hjälper dig att göra hälsosamma val i vardagen  

·       Möjlighet att anonymt ställa frågor till en näringsterapeut om sådant som just du funderar på

·       En matdagbok med foton, som du kan använda för att göra dina matvanor åskådliga

·       Podcaster, där experter inom välbefinnande och hälsa på ett lättsamt sätt diskuterar till exempel hållbara matval i vardagen och hur man hittar motivation

·       Kostprogram, som du kan använda för att följa med hur du uppnår dina mål

·       Artiklar och tester, som hjälper dig att se hur omgivning, kultur, inlärda vanor samt biologi påverkar de val du gör i vardagen och ditt välbefinnande

·       Föreläsningar av experter om grundläggande frågor som gäller kost och välbefinnande, till exempel om att göra en livsstilsförändring och om betydelsen av energigivande näringsämnen

När du börjar använda tjänsten SHVS Näring får du också möjlighet att delta i individuell färdighetsträning som du genomför självständigt. Färdighetsträningen har teman som Att orka med vardagen samt Viktkontroll. Programmen genomförs under fyra veckor. Du kan välja det program som intresserar dig och genomföra det när du vill.

Gruppverksamhet i SHVS Näring

I tjänsten SHVS Näring ordnas också gruppverksamhet på finska kring olika teman. Vi informerar separat om gruppverksamheten på SHVS webbplats, i tjänsten SHVS Näring och i webbtjänsten Self.

FODMAP-grupper

Se grupper på finska.