Hoppa till verktygsfältet

SHVS-dagen är i år SHVS-veckan – som sätter fart på din vardag!

SHVS-dagen är i år SHVS-veckan, som bjuder på 5 + 2 tips och fakta om vardagsmotion. Temaveckan riktar sig till högskolestuderande, studiesamfund och SHVS personal, och den infaller 22–28 mars 2021, d.v.s. vecka 12. Den egentliga SHVS-dagen firas onsdagen den 24.3.2021.

Blev du intresserad? Förhoppningsvis, för vardagsmotion – som att gå i trappor – ger dig energi och glädje i vardagen, särskilt i dessa tider som präglas av distansstudier och coronavirus.

Under SHVS-veckan, som har temat Vardagsmotion, delar vi varje dag fakta om motion och tips på vardagsmotion med dig och dina cirka 270 000 medstuderande. Du får också tips på hur du kan minska sittandet, variera arbetsställningarna och överhuvudtaget öka din fysiska aktivitet.

Vi som är experter på studenthälsovård arrangerar SHVS-veckan med tanke på just ditt välbefinnande, så låt inte tillfället gå dig förbi! Med hjälp av våra tips kan du enkelt öka mängden motion mitt i vardagssysslorna.

För att allt ska vara så enkelt som möjligt för dig samlar vi allt material som rör SHVS-veckan på en webbsida, som du hittar på adressen yths.fi/arkiliikkuu. Lägg kortadressen bakom örat!

Sprid det goda, dela dina egna tips!

Under SHVS-veckan sprider vi det goda. Vi på Studenthälsan delar med oss av våra motionstips till studerande, som förhoppningsvis delar dem med varandra och i sin tur ger oss nya tips. Tack på förhand!

Visste du att det är bra att ta en paus var 45:e minut när du sitter ner och jobbar? När du börjar jobba, sittande eller stående, kan du t.ex. ställa in äggklockan på 45 minuter. När den ringer kan du göra 10 upphopp – gå ner på huk och hoppa sedan rakt upp – så börjar blodet cirkulera bättre igen.

Hur ser din vardagsmotion ut? Dela dina bästa tips under SHVS-veckan på Facebook och Instagram under hashtaggen #vardagsmotion

Vi sätter fart på vardagen tillsammans!

https://www.youtube.com/watch?v=AcMZq2c4UMk
Acceptera alla kakor för att se inbäddat innehåll. Ändra kakor

Acceptera alla kakor för att se inbäddat innehåll. Ändra kakor
Acceptera alla kakor för att se inbäddat innehåll. Ändra kakor