Hoppa till verktygsfältet

NYTT: Digiläkarens mottagning har öppnat!

SHVS digiläkares mottagning har nu öppnat. Digiläkarna behandlar akuta små besvär på distans på digikliniken i Self, som är öppen alla vardagar under SHVS öppettider. Du hänvisas till mottagningen efter att vårdbehovet först har bedömts.

På digiläkarens mottagning gäller samma anvisningar som på SHVS andra distansmottagningar.

  • För distansmottagning behöver du en apparat med videolänk såsom en dator eller en smarttelefon. Tjänsten fungerar med följande operativsystem och webbläsare: Windows-, Linux- och Android-apparater med webbläsarna Chrome (fr.o.m. version 2018), Firefox (fr.o.m. version 2018) och Internet Explorer (kräver installering av ett tillägg). macOS- och iOS-apparater med webbläsaren Safari (fr.o.m. version 11.1.2).
  • Distansmottagningar sker i Self i enlighet med SHVS:s dataskydd. Du ska se till att dataskyddet är tillräckligt och användningen säker för din egen del. Välj en lugn miljö där du kan tala om din situation och behandling.
  • Det är inte tillåtet att spela in distansmottagningar utan överenskommelse mellan alla parter.

Gör så här när du kommer till distansmottagningen:

  • Logga in i Self i god tid innan mottagningstiden börjar.
  • Gå till mottagningen genom att klicka på ”distansmottagning” i menyn.
  • Om förbindelsen inte fungerar, ringer SHSV dig. Kom alltså ihåg att kontrollera att dina kontaktuppgifter i Self är uppdaterade.

SHVS digiläkare är en del av den nya servicemodellen. Servicemodellen tas i bruk i sin helhet 1.1.2021 i samband med att SHVS verksamhet utvidgas, men från och med oktober tas olika delar av den i bruk genom pilotprojekt. Läs mer >