Hoppa till verktygsfältet
SHVS egna serviceställen, SelfChat och de riksomfattande servicenumren håller stängt på Kristi himmelsfärdsdag, torsdagen den 9.5.2024. Vi betjänar återigen på fredagen den 10.5.2024. Våra samarbetspartners serviceställen betjänar enligt deras egna öppethållningstider.

NYTT: Digiläkarens mottagning har öppnat!

SHVS digiläkares mottagning har nu öppnat. Digiläkarna behandlar akuta små besvär på distans på digikliniken i Self, som är öppen alla vardagar under SHVS öppettider. Du hänvisas till mottagningen efter att vårdbehovet först har bedömts.

På digiläkarens mottagning gäller samma anvisningar som på SHVS andra distansmottagningar.

  • För distansmottagning behöver du en apparat med videolänk såsom en dator eller en smarttelefon. Tjänsten fungerar med följande operativsystem och webbläsare: Windows-, Linux- och Android-apparater med webbläsarna Chrome (fr.o.m. version 2018), Firefox (fr.o.m. version 2018) och Internet Explorer (kräver installering av ett tillägg). macOS- och iOS-apparater med webbläsaren Safari (fr.o.m. version 11.1.2).
  • Distansmottagningar sker i Self i enlighet med SHVS:s dataskydd. Du ska se till att dataskyddet är tillräckligt och användningen säker för din egen del. Välj en lugn miljö där du kan tala om din situation och behandling.
  • Det är inte tillåtet att spela in distansmottagningar utan överenskommelse mellan alla parter.

Gör så här när du kommer till distansmottagningen:

  • Logga in i Self i god tid innan mottagningstiden börjar.
  • Gå till mottagningen genom att klicka på ”distansmottagning” i menyn.
  • Om förbindelsen inte fungerar, ringer SHSV dig. Kom alltså ihåg att kontrollera att dina kontaktuppgifter i Self är uppdaterade.

SHVS digiläkare är en del av den nya servicemodellen. Servicemodellen tas i bruk i sin helhet 1.1.2021 i samband med att SHVS verksamhet utvidgas, men från och med oktober tas olika delar av den i bruk genom pilotprojekt. Läs mer >