Siirry sisältöön

Seksuaaliterveyteen liittyviä asioita voi ottaa esille kaikilla vastaanotoillamme. Löydät myös runsaasti tietoa seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista Terveystietopankista.

Raskaudenehkäisy

Raskaudenehkäisy suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä kanssasi toiveet ja terveydentila huomioon ottaen. Raskaudenehkäisyneuvontaa antavat terveydenhoitajat yleislääkärin tukemana.

Tarkista myös, millaiset hyvinvointialueesi raskauden ehkäisyn palvelut ovat. Joillakin alueilla on tarjolla maksuttomia vaihtoehtoja alle 25-vuotiaiden raskaudenehkäisyyn.

Raskaudenehkäisyn aloitus YTHS:llä

Jos haluat aloittaa hormonaalisen ehkäisyn, täytä Raskaudenehkäisyn aloitus -lomake Self-palvelussa. Otamme sinuun yhteyttä lomakkeen täyttämisen jälkeen.

Raskaudenehkäisyvalmisteen vaihto

Jos haluat vaihtaa käytössäsi olevaa ehkäisyvalmistetta tai -menetelmää, täytä Raskaudenehkäisyvalmisteen vaihto -lomake Self-palvelussa. Otamme sinuun yhteyttä lomakkeen täyttämisen jälkeen.

Ehkäisyreseptin uusiminen

Jos haluat uusia ehkäisyreseptin, täytä Self-palvelussa Raskaudenehkäisyreseptin uusinta -lomake. Otamme sinuun yhteyttä lomakkeen täyttämisen jälkeen.

Jos uusit reseptin OmaKanta-palvelussa, lue ohjeet osoitteesta kanta.fi

Seksitaudit

Seksitautien osalta saat neuvontaa hoidontarpeen arvioinnin palvelunumerosta tai SelfChatista. Tarvittaessa sinut ohjataan vastaanotolle. Lisäksi sinulla on mahdollisuus maksuttomaan kotona tehtävään klamydian ja tippurin etätestaukseen.

Muu seksuaaliterveys ja -neuvonta

Terveydenhoitajat ja yleislääkärit tarjoavat neuvontaa ja apua seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa tai ongelmissa. He myös ohjaavat tarvittaessa muihin terveydenhuollon palvelujen piiriin. Tarvittaessa käytössäsi on seksuaalineuvojan etävastaanottoja.