Siirry sisältöön

Ravitsemusryhmistä saat tukea esimerkiksi silloin kun haluat muuttaa ruokailutottumuksiasi terveellisemmiksi tai haluat päästä eroon tunnesyömisestä. Terveellisistä ruokailutottumuksista kiinnostuneiden vertaistukiryhmä toimii verkossa ympäri vuoden. Lisäksi muita ravitsemukseen liittyviä ryhmiä järjestetään myös useissa palvelupisteissämme.

Ryhmien tiedot päivitetään tälle sivulle syys- ja kevätlukukauden alussa. Lisätietoja ryhmistä saat myös omasta palvelupisteestäsi.

Terveellisistä ruokailutottumuksista kiinnostuneiden vertaistukiryhmä verkossa

Terveellisestä syömisestä kiinnostuneiden vertaistukiryhmässä sinua ohjataan kohti terveellisempiä ruokailutottumuksia ja opit säännöllisen ateriarytmin. Ryhmän toiminta perustuu kokonaisuudessaan vertaistukeen sekä ammattilaisten jakamaan tietoon hyvästä syömisestä. Voit vapaasti liittyä ryhmään.

Ajankohdat ja ilmoittautuminen

Valitse ryhmien aloitusajankohdista sinulle sopiva ja ilmoittaudu ryhmään ennakkoon.  Yhteen ryhmään otetaan 25 osallistujaa. Vertaistukiryhmä pyörii ohjatusti verkossa kolmen viikon ajan. Kullekin viikolle on oma, hyvään syömiseen ohjaava teema:

  • viikko 1: ateriarytmi
  • viikko 2: lautasmalli, annoskoko sekä nälän ja kylläisyyden tunnistaminen
  • viikko 3: syömisen psykologia ja liikunta.

Kevään 2021 vertaistukiryhmien alkamisajankohdat:

maanantai 8.2.2021, ilmoittaudu ryhmään tästä

maanantai 8.3.2021, ilmoittaudu ryhmään tästä

maanantai 5.4.2021, ilmoittaudu ryhmään tästä

maanantai 3.5.2021, ilmoittaudu ryhmään tästä

perjantai 21.5.2021, ilmoittaudu ryhmään tästä

Ilmoittaudu ryhmään vähintään viikkoa ennen ryhmän alkamista.

Terveellisestä syömisestä kiinnostuneiden vertaistukiryhmä toteutetaan MealLogger-sovelluksen avulla. Sovellus on kehitetty vertaistukiryhmiä varten, ja sen toiminnan perustana on hyödynnetty valokuviin perustuvaa sähköistä ruokapäiväkirjaa.  Sovelluksen avulla voit kehittää myös liikuntatottumuksiasi.

Sovelluksen käyttö pähkinänkuoressa:

  1. Ennen ryhmän aloitusajankohtaa saat kutsun MealLogger-sovellukseen.  Lataa MealLogger-sovellus käyttöösi osoitteessa meallogger.com ja kirjaudu sovellukseen.
  2. Kuvaa ateriasi ja lähetä kuvat sovellukseen. Lisää liikuntaa ja kerro liikuntasuorituksestasi.
  3. Ryhmä rakentuu kolmen teemaviikon ympärille, jolloin ryhmässä keskitytään ravitsemuksen eri osa-alueisiin asiantuntijan ennalta laaditun suunnitelman mukaisesti.