Siirry sisältöön
Yleis- ja mielenterveyden valtakunnallinen palvelunumero palvelee 22.-24.9.2021 poikkeuksellisesti klo 8.00-13.00. Pahoittelemme mahdollista haittaa.

Hyvä syöminen tuo voimaa arkeesi ja opiskeluusi. Siksi meillä on nyt tarjota juuri sinun tarpeisiisi räätälöitävä, uusi YTHS Ravitsemus -palvelu, joka tukee sinua hyvissä ravitsemusvalinnoissa, tarjoaa sinulle vertaistukea ja hyvinvointiin liittyviä valmennusohjelmia.

Tukea tarjoavat myös ravitsemusryhmät, joissa ohjaamme sinua kohti terveellisempiä ruokailutottumuksia ja opit säännöllisen ateriarytmin. Ravitsemusryhmien toiminta perustuu täysin vertaistukeen ja ammattilaisten jakamaan tietoon hyvästä syömisestä.

Mobiilisti toimiva YTHS Ravitsemus koostuu monipuolisista toisiaan täydentävistä sisällöistä, jotka ovat opiskelijoiden käytössä maksutta koko opiskelujen ajan. Digitaalisen palvelun avulla opit räätälöimään juuri itsellesi sopivat tavat syödä hyvin, ilman kohtuutonta vaivaa.

Miten saan YTHS Ravitsemuksen käyttöön?

YTHS Ravitsemus -palvelu julkaistaan lähiaikoina. Seuraile tiedotustamme!

 • Podcasteja, joissa hyvinvoinnin ja terveyden ammattilaiset keskustelevat rennolla otteella syömisestä, ruokavalinnoista ja elintapamuutosten tekemisestä ‒ esimerkiksi kestävistä ruokavalinnoista arjessa ja motivaation löytämisestä.
 • Kuvallisen ruokapäiväkirjan, jolla oma syömisesi tulee näkyväksi.
 • Ravitsemusohjelmia, joiden avulla voit seurata omien tavoitteidesi toteutumista.
 • Artikkeleita ja testejä, jotka auttavat tunnistamaan, miten ympäristö, kulttuuri, opitut tavat sekä biologia vaikuttavat arjen valintoihin ja hyvinvointiin.
 • Asiantuntijaluentoja ravitsemuksen ja hyvinvoinnin perusasioista. Voit katsoa lyhyitä luentoja silloin, kun sinulle sopii.
 • Kevyitä, viikoittaisia vinkkejä arjen terveellisiin ruokavalintoihin. Opit muun muassa lukemaan pakkausmerkintöjä.
 • Mahdollisuuden kysyä anonyymisti ravitsemusterapeutilta juuri sinua mietityttävistä asioista.
 • Arvontoja, joissa voit voittaa erilaisia hyvinvointiasi tukevia palkintoja.
 • Neljän viikon yksilövalmennuksia, joista voit valita itsellesi ajankohtaisimman.
 • Tietoa valmennusryhmistä, joihin voit halutessasi liittyä.

Lisätietoja:

Jonna Kekäläinen, terveydenhoitaja, jonna.kekalainen@yths.fi

Ravitsemusryhmistä saat tukea esimerkiksi silloin kun haluat muuttaa ruokailutottumuksiasi terveellisemmiksi tai haluat päästä eroon tunnesyömisestä. Terveellisistä ruokailutottumuksista kiinnostuneiden vertaistukiryhmä toimii verkossa ympäri vuoden. Lisäksi muita ravitsemukseen liittyviä ryhmiä järjestetään myös useissa palvelupisteissämme.

Ryhmien tiedot päivitetään tälle sivulle syys- ja kevätlukukauden alussa. Lisätietoja ryhmistä saat myös omasta palvelupisteestäsi.

Terveellisistä ruokailutottumuksista kiinnostuneiden vertaistukiryhmä verkossa

Terveellisestä syömisestä kiinnostuneiden vertaistukiryhmässä sinua ohjataan kohti terveellisempiä ruokailutottumuksia ja opit säännöllisen ateriarytmin. Ryhmän toiminta perustuu kokonaisuudessaan vertaistukeen sekä ammattilaisten jakamaan tietoon hyvästä syömisestä. Voit vapaasti liittyä ryhmään.

Ajankohdat ja ilmoittautuminen

Ateria- ja arkirytmin tukemiseksi opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus omien syömistottumusten tarkasteluun ja säännöllisen ateriarytmin harjoitteluun Meallogger-sovelluksella toteutettavan vertaistukiryhmän avulla.

Ryhmän toiminta perustuu ohjattuun vertaistukeen ja opiskelijat voivat vapaasti liittyä ryhmään. Ryhmään mahtuu enintään 20 opiskelijaa. Ryhmän kesto on kolme viikkoa.

Viikko yksi: ateriarytmi
Viikko kaksi: lautasmalli ja nälän ja kylläisyyden tunnistaminen
Viikko kolme: syömisen psykologia ja liikunta

Ryhmiin sisältyy viikoittain yhteinen vapaaehtoinen Teams-tapaaminen.

Syksyn 2021 vertaistukiryhmien alkamisajankohdat

Sovelluksen käyttö pähkinänkuoressa:

 1. Ennen ryhmän aloitusajankohtaa saat kutsun MealLogger-sovellukseen.  Lataa MealLogger-sovellus käyttöösi osoitteessa meallogger.com ja kirjaudu sovellukseen.
 2. Kuvaa ateriasi ja lähetä kuvat sovellukseen. Lisää liikuntaa ja kerro liikuntasuorituksestasi.
 3. Ryhmä rakentuu kolmen teemaviikon ympärille, jolloin ryhmässä keskitytään ravitsemuksen eri osa-alueisiin asiantuntijan ennalta laaditun suunnitelman mukaisesti.
YTHS Ravitsemus sydän vinjetti