Siirry sisältöön
Laaja häiriö valtakunnallisen palvelutoimijan tietoliikenteessä havaittiin 22.6.2021 klo 8.00–15.00 välisenä aikana. Häiriötilanne on voinut estää osittain puhelin-, vastaanotto- ja chat-palvelujen toiminnan. Jos sinulla oli häiriön aikaan estynyt etävastaanottoaika, olemme sinuun yhteydessä. Pahoittelemme mahdollista haittaa.

Hyvä syöminen tuo voimaa arkeesi ja opiskeluusi. Siksi meillä on nyt tarjota juuri sinun tarpeisiisi räätälöitävä, uusi YTHS Ravitsemus -palvelu, joka tukee sinua hyvissä ravitsemusvalinnoissa, tarjoaa sinulle vertaistukea ja hyvinvointiin liittyviä valmennusohjelmia.

Tukea tarjoavat myös ravitsemusryhmät, joissa ohjaamme sinua kohti terveellisempiä ruokailutottumuksia ja opit säännöllisen ateriarytmin. Ravitsemusryhmien toiminta perustuu täysin vertaistukeen ja ammattilaisten jakamaan tietoon hyvästä syömisestä.

Mobiilisti toimiva YTHS Ravitsemus koostuu monipuolisista toisiaan täydentävistä sisällöistä, jotka ovat opiskelijoiden käytössä maksutta koko opiskelujen ajan. Digitaalisen palvelun avulla opit räätälöimään juuri itsellesi sopivat tavat syödä hyvin, ilman kohtuutonta vaivaa.

Miten saan YTHS Ravitsemuksen käyttöön?

Saat YTHS Ravitsemus -palvelun käyttöösi ilmoittautumalla tästä. Huomaa kuitenkin, että kevään 2021 kokeiluryhmä on nyt täynnä, mutta voit ilmoittautua syksyn ryhmään edellä olevasta linkistä.

Kun olet ilmoittautunut, saat hyvissä ajoin ennen syksyn kokeiluryhmän aloitusta linkin palveluun, ja palautettasi palvelusta kysellään itse sovelluksessa. Palvelun koekäytöstä saat pisteitä, ja ahkerimpien testaajien kesken sovelluksen palveluntarjoaja arpoo joka kuukausi eri palkintoja.

 • Podcasteja, joissa hyvinvoinnin ja terveyden ammattilaiset keskustelevat rennolla otteella syömisestä, ruokavalinnoista ja elintapamuutosten tekemisestä ‒ esimerkiksi kestävistä ruokavalinnoista arjessa ja motivaation löytämisestä.
 • Kuvallisen ruokapäiväkirjan, jolla oma syömisesi tulee näkyväksi.
 • Ravitsemusohjelmia, joiden avulla voit seurata omien tavoitteidesi toteutumista.
 • Artikkeleita ja testejä, jotka auttavat tunnistamaan, miten ympäristö, kulttuuri, opitut tavat sekä biologia vaikuttavat arjen valintoihin ja hyvinvointiin.
 • Asiantuntijaluentoja ravitsemuksen ja hyvinvoinnin perusasioista. Voit katsoa lyhyitä luentoja silloin, kun sinulle sopii.
 • Kevyitä, viikoittaisia vinkkejä arjen terveellisiin ruokavalintoihin. Opit muun muassa lukemaan pakkausmerkintöjä.
 • Mahdollisuuden kysyä anonyymisti ravitsemusterapeutilta juuri sinua mietityttävistä asioista.
 • Arvontoja, joissa voit voittaa erilaisia hyvinvointiasi tukevia palkintoja.
 • Neljän viikon yksilövalmennuksia, joista voit valita itsellesi ajankohtaisimman.
 • Tietoa valmennusryhmistä, joihin voit halutessasi liittyä.

Lisätietoja:

Jonna Kekäläinen, terveydenhoitaja, jonna.kekalainen@yths.fi

Ravitsemusryhmistä saat tukea esimerkiksi silloin kun haluat muuttaa ruokailutottumuksiasi terveellisemmiksi tai haluat päästä eroon tunnesyömisestä. Terveellisistä ruokailutottumuksista kiinnostuneiden vertaistukiryhmä toimii verkossa ympäri vuoden. Lisäksi muita ravitsemukseen liittyviä ryhmiä järjestetään myös useissa palvelupisteissämme.

Ryhmien tiedot päivitetään tälle sivulle syys- ja kevätlukukauden alussa. Lisätietoja ryhmistä saat myös omasta palvelupisteestäsi.

Terveellisistä ruokailutottumuksista kiinnostuneiden vertaistukiryhmä verkossa

Terveellisestä syömisestä kiinnostuneiden vertaistukiryhmässä sinua ohjataan kohti terveellisempiä ruokailutottumuksia ja opit säännöllisen ateriarytmin. Ryhmän toiminta perustuu kokonaisuudessaan vertaistukeen sekä ammattilaisten jakamaan tietoon hyvästä syömisestä. Voit vapaasti liittyä ryhmään.

Ajankohdat ja ilmoittautuminen

Valitse ryhmien aloitusajankohdista sinulle sopiva ja ilmoittaudu ryhmään ennakkoon.  Yhteen ryhmään otetaan 25 osallistujaa. Vertaistukiryhmä pyörii ohjatusti verkossa kolmen viikon ajan. Kullekin viikolle on oma, hyvään syömiseen ohjaava teema:

 • viikko 1: ateriarytmi
 • viikko 2: lautasmalli, annoskoko sekä nälän ja kylläisyyden tunnistaminen
 • viikko 3: syömisen psykologia ja liikunta.

Kevään 2021 vertaistukiryhmien alkamisajankohdat:

maanantai 3.5.2021 Terve vatsa -ryhmä, ilmoittaudu tästä

perjantai 21.5.2021, ilmoittaudu ryhmään tästä

Ilmoittaudu ryhmään vähintään viikkoa ennen ryhmän alkamista.

Terveellisestä syömisestä kiinnostuneiden vertaistukiryhmä toteutetaan MealLogger-sovelluksen avulla. Sovellus on kehitetty vertaistukiryhmiä varten, ja sen toiminnan perustana on hyödynnetty valokuviin perustuvaa sähköistä ruokapäiväkirjaa.  Sovelluksen avulla voit kehittää myös liikuntatottumuksiasi.

Sovelluksen käyttö pähkinänkuoressa:

 1. Ennen ryhmän aloitusajankohtaa saat kutsun MealLogger-sovellukseen.  Lataa MealLogger-sovellus käyttöösi osoitteessa meallogger.com ja kirjaudu sovellukseen.
 2. Kuvaa ateriasi ja lähetä kuvat sovellukseen. Lisää liikuntaa ja kerro liikuntasuorituksestasi.
 3. Ryhmä rakentuu kolmen teemaviikon ympärille, jolloin ryhmässä keskitytään ravitsemuksen eri osa-alueisiin asiantuntijan ennalta laaditun suunnitelman mukaisesti.
YTHS Ravitsemus sydän vinjetti