Ravitsemus
Terveyttä edistävä syöminen tuo voimaa arkeen ja jaksamista opiskeluun. Siksi olemme ottaneet käyttöön digitaalisen YTHS Ravitsemus -palvelun, joka tukee sinua löytämään juuri itsellesi sopivat tavat syödä hyvin, tarjoaa vertaistukea ja sisältää hyvinvointiin liittyviä itsenäisiä valmennusohjelmia. Ajantasaisen tiedon lisäksi pääset havainnoimaan omaa toimintaasi, tekemään hyvinvointia tukevia harjoituksia ja harjoittelemaan uusia tottumuksia omaan tahtiisi.
Mobiilisti toimiva YTHS Ravitsemus on opiskelijoiden käytössä maksutta koko opiskelujen ajan. Se on siis ulottuvillasi juuri silloin, kun tarvitset. Palvelu on saatavilla suomen-, ruotsin- ja englanninkielisenä.
Lue lisää artikkelista “Digitaalinen YTHS Ravitsemus -palvelu tukee opiskelijan jaksamista”
Näin saat YTHS Ravitsemuksen käyttöösi
Kirjaudu Self-palveluun ja luo sieltä löytyvän linkin avulla tunnus YTHS Ravitsemukseen. Palvelu toimii MealLogger Plus -sovelluksessa. Lataa Meallogger Plus puhelimen sovelluskaupasta ja kirjaudu sisään palveluun.
Mitä kaikkea YTHS Ravitsemus -palvelu tarjoaa?
YTHS Ravitsemus koostuu monipuolisista toisiaan täydentävistä sisällöistä, jotka on suunniteltu juuri opiskelijoille. Löydät sovelluksesta esimerkiksi:
- Viikoittaisia vinkkejä ja reseptejä arjen hyvinvointitekojesi tueksi
- Mahdollisuuden kysyä anonyymisti ravitsemusterapeutilta juuri itseä mietityttävistä asioista
- Kuvallisen ruokapäiväkirjan, jonka avulla voit tehdä oman syömisesi näkyväksi
- Podcasteja, joissa hyvinvoinnin ja terveyden ammattilaiset keskustelevat rennolla otteella esimerkiksi kestävistä ruokavalinnoista arjessa ja motivaation löytämisestä
- Ravitsemusohjelmia, joiden avulla voit seurata omien tavoitteiden toteutumista
- Artikkeleita ja testejä, jotka auttavat tunnistamaan, miten ympäristö, kulttuuri, opitut tavat sekä biologia vaikuttavat arjen valintoihin ja hyvinvointiin
- Asiantuntijaluentoja ravitsemuksen ja hyvinvoinnin perusasioista, kuten elämäntapamuutoksen tekemisestä ja energiaravintoaineiden merkityksestä.
Lisäksi ottamalla YTHS Ravitsemus -palvelun käyttöösi pääset osallistumaan itsenäisesti toteutettaviin yksilövalmennuksiin. Valmennusohjelmia ovat Arjessa jaksaminen, Rauhoita stressivatsa, Ruokasuhde, Painonhallinta ja Liikunta ja ravitsemus. Valmennuksien kesto vaihtelee sisällön laajuuden mukaan kahdesta kuuteen viikkoon. Voita valita valmennusohjelman omien mielenkiinnon kohteidesi mukaan ja juuri silloin, kun haluat.
Syksyn 2023 etäryhmät Teamsilla
FODMAP-ryhmät ärtyvän suolen oireyhtymää sairastaville
YTHS järjestää ärtyvän suolen oireyhtymää sairastaville opiskelijoille neljä valtakunnallista etäryhmää suomeksi FODMAP-ruokavaliokokeilun toteuttamisen tueksi. Kussakin ryhmässä on kolme 1,5 tunnin mittaista tapaamista kolmen viikon välein klo 13.30-15.00. Ryhmänohjaajana toimii YTHS:n ravitsemusterapeutti.
FODMAP, ryhmä 1
Ryhmä 1 aloittaa keskiviikkona 23.8.2023 klo 13.30-15 (sisältää yhteensä kolme tapaamiskertaa kolmen viikon välein)
FODMAP, ryhmä 2
Ryhmä 2 aloittaa keskiviikkona 20.9.2023 klo 13.30-15 (sisältää yhteensä kolme tapaamiskertaa kolmen viikon välein)
FODMAP, ryhmä 3
Ryhmä 3 aloittaa maanantaina 16.10.2023 klo 13.30-15 (sisältää yhteensä kolme tapaamiskertaa kolmen viikon välein)
FODMAP, ryhmä 4
Ryhmä 4 aloittaa torstaina 2.11.2023 klo 13.30-15 (sisältää yhteensä kolme tapaamiskertaa kolmen viikon välein)
Ryhmään ohjautuminen vaatii tilanteesi arvion vastuutiimissä, josta saat myös lisätietoja ryhmästä. Jos sinulla on jo hoitosuhde YTHS:llä, ota FODMAP-ryhmä puheeksi vastaanotolla. Muussa tapauksessa ota yhteyttä palvelupisteesi hoidontarpeen arviointiin puhelimitse tai SelfChatissä.
Huomaathan, että Sinun pitää ilmoittaa hyvissä ajoin etukäteen, jos Sinulle tulee poissaoloja ryhmästä. Näin vältyt käyttämättä jääneiden ja peruuttamattomien vastaanottojen maksulta.
Painonhallinnan pilottiryhmä
Kaipaatko tukea painonhallintaan? Järjestämme marraskuussa (3.11–1.12.2023) valtakunnallisen painonhallintaryhmän etänä. Laihdutusohjeiden tai ”syö vähemmän ja liiku enemmän” -neuvojen sijaan ryhmässä tarkastellaan painonhallintaa laajasti arjen hallinnasta voimavaroihin ja mielen ajattelumalleihin.
Lue lisää ryhmästä