Hoppa till verktygsfältet

I samband med Humak Nurmijärvis flytt kommer också studerande-hälsovårdens tjänster att förflyttas till Helsingfors

I och med att campuset flyttas till Helsingfors kommer också studerande-hälsovårdens tjänster inom allmän och mental hälsa för de studerande vid Humak Nurmijärvi att erbjudas i Helsingfors från och med 1.8.2023. Studerande vid Humak:s campus i Helsingfors har tillgång till studerande-hälsovårdens mottagningstjänster via SHVS serviceställe i Tölö, på adressen Tölögatan 37. Vid behov kan de studerande också besöka mottagningen på något av SHVS andra serviceställen. Sätten att kontakta SHVS förblir oförändrade: de studerande kan precis som tidigare kontakta SHVS via webbtjänsten Self eller per telefon, varvid det görs en bedömning av vårdbehovet via en centraliserad service.

Liksom tidigare kommer de studerande att ha tillgång till alla SHVS digitala tjänster, till exempel webbtjänsten Self, SelfChat, serviceformulär och distansmottagningar. 70 % av de studerande använder sig redan av SHVS digitala tjänster.

Förändringen omfattar cirka 80 studerande. Fram till 31.7.2023 har de studerande vid Humak Nurmijärvi tillgång till tjänster inom allmän och mental hälsa via Mehiläinen Klaukkala. Tjänster inom oral hälsa har redan sedan tidigare erbjudits vid SHVS serviceställe i Tölö, Helsingfors.