Hoppa till verktygsfältet

Nu kan du ladda ner SHVS Näring till din telefon

Vi har lanserat en ny digital tjänst med fokus på näring och kost – SHVS Näring. Tjänsten ger dig tillgång till färdighetsträning, podcaster, artiklar och andra mångsidiga funktioner oberoende av tid och plats.

Tjänsten har planerats utgående från studerandes behov. Du kan ladda ner SHVS Näring gratis till din mobila enhet via webbtjänsten Self och använda den under hela din studietid.

Målet är att hjälpa dig att hitta hälsosamma matvanor som passar just dig. Hälsosamma matvanor ger dig energi till att orka med vardagen och studierna.

I SHVS Näring kan du till exempel delta i individuell färdighetsträning som du genomför självständigt. Färdighetsträningen har teman som Att orka med vardagen samt Viktkontroll. Du kan välja det program som intresserar dig och genomföra det när du vill.

Kolla in det mångsidiga innehållet i SHVS Näring

SHVS Näring erbjuder nya tips varje vecka samt recept som hjälper dig att göra hälsosamma val i vardagen. Om du vill kan du också anonymt ställa frågor till en näringsterapeut om sådant som du funderar på.

Du kan använda kostprogram för att följa med hur du uppnår dina mål. En matdagbok med foton kan i sin tur vara till hjälp genom att göra dina matvanor åskådliga.

SHVS Näring innehåller podcaster där experter inom välbefinnande och hälsa på ett lättsamt sätt diskuterar hållbara matval i vardagen och hur man hittar motivation.

Om du är kunskapstörstande finns också artiklar och tester, som hjälper dig att se hur omgivning, kultur, inlärda vanor samt biologi påverkar de val du gör i vardagen och ditt välbefinnande. Under föreläsningar som hålls av experter får du aktuell information om grundläggande frågor som gäller kost och välbefinnande, till exempel om att göra en livsstilsförändring och om betydelsen av energigivande näringsämnen.

Blev du intresserad?

Logga in på webbtjänsten Self och klicka på länken som du hittar där och skapa ett konto på SHVS Näring (Self > Hälsobefrämjande tjänster > SHVS Näring). Tjänsten fungerar via applikationen MealLogger Plus. Ladda ner MealLogger Plus -appen från appbutiken och logga in på tjänsten. Tjänsten är tillgänglig på svenska, finska och engelska.

Mer information

Reetta Somero, legitimerad näringsterapeut, reetta.somero(at)yths.fi

SHVS Näring bygger på tjänsten MealLogger Plus, som utvecklats av en extern samarbetspartner till SHVS och som först tas i bruk vid SHVS. Tjänsten har utvecklats av Wellness Foundry i samarbete med Wellmo och Provention. Det genomförs också en undersökning av tjänstens effektivitet i samarbete med Helsingfors universitet.

Logon: SHVS Näring.