Hoppa till verktygsfältet

Drop in-lunchträffar: lär dig stresshantering på lunchrasten

Har du svårt att ta pauser när du studerar på distans? Äter du ofta lunch ensam framför datorn? Upplever du konstant stress? Känner du att du inte klarar av allt du borde, att du har svårt att koncentrera dig?

Redan i ett års tid har antalet fysiska träffar och föreläsningar som förutsätter att vi tar oss någonstans blivit allt färre. Det är upp till dig själv att komma ihåg att planera in pauser under dagen.

Med tanke på din ork och förmåga att hantera stress är pauserna mycket viktiga. Din hjärna behöver då och då vilopauser från de intensiva studierna.

Testa, delta och få stöd

Under en halvtimmes drop in-lunchträff lär du dig att vara mer närvarande under din lunchrast. Dessutom får du kamratstöd i din vardag under coronapandemin.

Drop in-lunchträffarna börjar alltid med en ledd övning i medveten närvaro (mindfulness). Mindfulnessövningar är enligt forskning ett effektivt sätt att lindra stress. Regelbundna mindfulnessövningar hjälper dig att ta pauser under dagen och få distans till de tankar som stressar dig.

Efter den gemensamma övningen har du möjlighet att dela med dig av dina tankar om övningen och om ditt vardagsliv under pandemin samt att få stöd av de andra deltagarna och instruktören.

Du måste inte äta lunch för att få delta!

Delta i drop in-lunchträffarna på distans i en lugn och avslappnad miljö, där du kan sitta bekvämt medan du äter.

Det är inte ett måste att äta lunch under träffarna, men varför inte ta vara på chansen att kombinera tre trevliga aktiviteter: att äta, göra en mindfulnessövning och umgås med andra.

Observera att drop in-lunchträffarna inte är terapigrupper utan är öppna för alla intresserade.

Varför delta i drop in-lunchträffar?

  • Du tar en paus och får en avslappnad lunchrast
  • Du lär dig effektiva metoder för stresshantering
  • Du träffar andra människor
  • Du får dela dina tankar och ställa frågor om sådant som gäller vardagslivet under pandemin.

På finska, svenska och engelska – delta i alla om du vill!

Drop in-lunchträffar ordnas på tisdagar kl. 11.30–12.00 från mars till maj 2021. Här under listas datumen för träffarna på respektive språk. Skriv in dem i din kalender. Innehållet är detsamma under alla träffar – delta i en av dem eller i alla om du vill!

Drop in-lunchträffarna leds av Priska Pennanen, psykolog på SHVS samt mindfulnessinstruktör CFM®. Träffarna spelas inte in.

Opiskelija syö lounasta tietokoneen äärellä.