Välkommen till SHVS

Verksamhetsställen

Self är en webbtjänst där studerande kan kommunicera med SHVS. Där kan du bl.a. hantera dina mottagningstider, kommunicera med oss via ett kontaktformulär eller chatt, gå till distansmottagningen och skicka blanketter för förhandsuppgifter.

Förnya ditt recept nu

Visste du att du kan förnya recept på Mina Kanta -tjänsten, vilket styrs av FPA. Förnyelse av recept, som skrivits ut av SHVS:s läkare, på Mina Kanta är stängt 26.6.–28.7. Förnya ditt recept innan 26.6.

Läs mer om förnyelse av recept

Ska du ut och resa?

Behöver jag vaccineras? Hur skyddar jag mig mot sjukdomar? Resehälso-rådgivningen är avsedd för studerande som är berättigade till SHVS:s tjänster och som ska ut och resa. Resehälsorådgivningen håller stängt 20.6.–28.7.

Resehälsorådgivning

Rusmedel och hälsa

Rusmedelsbruk orsakar förändringar i den fysiska hälsan och långvarigt rusmedelsbruk är farligt. Visste du att dessa rusmedelsbetingade förändringar också påverkar psyket, humöret och medvetandet?

Läs mera

Fakta om hälsa

I Hälsodatabanken har vi samlat ett urval artiklar om hälsa, sjukdomar, mentala utmaningar och frågor kring munhälsan hos vuxna i studieåldern. Kolla hälsodatabanken.

Gå till hälsodatabanken