Hoppa till verktygsfältet

Veckan för psykisk hälsa bland studerande 7. 7. – 14.4.2022: Medkänslans betydelse för orken och gemenskapen

Den årliga Dagen för psykisk hälsa bland studerande firas den 13 april och kring den ordnas kampanjer i sociala medier under en vecka 7 –14.4.2022. I årets kampanj lyfter man fram medkänslans betydelse för orken och gemenskapen.

Syftet med den årliga kampanjen är att väcka diskussion om studerandenas psykiska hälsa och bjuda in alla att arbeta för psykiskt välbefinnande. Kampanjens bakgrundskraft är OPHY – nätverket för studerandes välmående (https://www.nyyti.fi/sv/ophy-natverket-for-studerandes-valmaende/), som koordineras av Nyyti ry.

Kampanjen ökar de studerandes välbefinnande och samhörighetskänsla med hjälp av medkänsla. Kampanjen lyfter fram medkänslans kraft, uppmuntrar till att dela erfarenheter och ordna egna evenemang och jippon med anknytning till medkänsla.

Kampanjen är avsedd för alla som studerar vid högskolor och på andra stadiet, yrkespersoner som arbetar med dem samt andra som är intresserade av ämnet. Kampanjen finns alltså till för alla!

Delta i kampanjen

Nätverket för studerandes välmående bjuder dig och din organisation att delta i kampanjen och verka på en gemensam front för de studerandes välbefinnande.

Man kan delta i kampanjen genom att ordna evenemang och jippon med medkänsla för studerande under kampanjveckan 7–14.4, delta i utmaningen #HeltBra i sociala medier i anslutning till kampanjen, kommunicera om temat via egna kanaler och uppmuntra de studerande att dela med sig av sitt eget innehåll i anslutning till kampanjtemat. Nu är det ett bra tillfälle att börja planera egna kampanjer inför april!

I kampanjen kommer man att på ett mångsidigt sätt dela innehåll om temat på kampanjsidorna https://www.nyyti.fi/sv/dagen-for-psykisk-halsa-bland-studerande/ och i Nyytis sociala medier. På kampanjsidorna hittar du bland annat information om temat och utmaningen i sociala medier, tips för att komma med idéer till evenemang och gärningar, en materialbank samt möjlighet att anmäla kampanjarbetet på förhand. Vi uppdaterar aktivt kampanjsidan längs vägen, dvs. spara kampanjsidan redan nu.

SHVS deltar!

Under veckan för psykisk hälsa bland studerande ordnar SHVS och Nyyti ett gemensamt webinarium 7.4.2022 som heter Med stöd och självmedkänsla tillbaka till studierna. Programmet och anmälningen publiceras inom en snar framtid.

#AivanHyvä #HeltBra #GoodEnough
#OpiskelijoidenMielenterveyspäivä
#Mielenterveys