Siirry sisältöön

Opiskelijoiden mielenterveysviikko 7. – 14.4.2022: Myötätunnosta tukea jaksamiseen ja yhteisöllisyyteen

Vuosittaista Opiskelijoiden mielenterveyspäivää vietetään 13.4. ja sen ympärillä kampanjoidaan sosiaalisessa mediassa viikon ajan 7. – 14.4.2022. Tämän vuoden kampanjassa nostetaan esiin myötätunnon merkitys jaksamiseen ja yhteisöllisyyteen.

Vuosittain järjestettävän kampanjan tarkoituksena on herättää keskustelua opiskelijoiden mielenterveydestä sekä kutsua kaikki mukaan toimimaan mielen hyvinvoinnin puolesta. Kampanjan taustavoimana toimii Opiskelijahyvinvointiverkosto (www.nyyti.fi/ophyverkosto/), jonka koordinoinnista Nyyti ry vastaa.

Opiskelijoiden mielenterveyspäivän kampanjalla lisätään opiskelijoiden hyvinvointia ja yhteenkuuluvuuden tunnetta myötätunnon voimalla. Kampanjalla nostetaan myötätunnon voimaa esiin, kannustetaan jakamaan kokemuksia ja järjestämään omia myötätuntoon liittyviä tapahtumia ja tempauksia.

Kampanja on tarkoitettu kaikille korkeakouluissa ja toisella asteella opiskeleville, heidän parissaan toimiville ammattilaisille sekä muille aihepiiristä kiinnostuneille. Kampanja on siis aivan kaikille!

Osallistu kampanjaan

Opiskelijahyvinvointiverkosto kutsuu sinut ja organisaatiosi osallistumaan kampanjaan ja toimimaan yhteisessä rintamassa opiskelijoiden hyvinvoinnin eteen.

Kampanjaan voi osallistua järjestämällä myötätuntoteemaisia tapahtumia ja tempauksia opiskelijoille kampanjaviikolla 7.-14.4., osallistumalla kampanjaan liittyvään #AivanHyvä -somehaasteeseen, viestimällä teemasta omilla kanavilla ja kannustamalla opiskelijoita jakamaan omia sisältöjä kampanjateemaan liittyen. Nyt on hyvä hetki aloittaa jo omien kampanjatekojen suunnittelu huhtikuuta varten!

Katso kampanjaan liittyvää kampanjasivuilla www.nyyti.fi/mielenterveyspaiva/ sekä Nyytin somessa. Kampanjasivuilta löydät muun muassa tietoa teemasta ja somehaasteesta, vinkkejä tapahtumien ja tekojen ideoimiseen, materiaalipankin sekä mahdollisuuden ilmoittaa kampanjateosta ennakkoon. Kampanjasivua päivitetään aktiivisesti matkan varrella eli tallenna kampanjasivu jo nyt muistiin.

YTHS mukana!

Osana opiskelijoiden mielenterveysviikkoa YTHS ja Nyyti järjestävät yhteistyössä webinaari Tuella ja itsemyötätunnolla takaisin opintoihin 7.4.2022. Pysy kuulolla, webinaarin ohjelma ja ilmoittautuminen julkaistaan pian.

#AivanHyvä #HeltBra #GoodEnough
#OpiskelijoidenMielenterveyspäivä
#Mielenterveys