Siirry sisältöön
Kaikki omat palvelupisteemme, SelfChat ja valtakunnalliset puhelinpalvelumme ovat kiinni juhannusaattona perjantaina 21.6.2024.

Suun terveys vaikuttaa koko kehon terveyteen sekä elämänlaatuun. Terveellisillä elämäntavoilla voit edistää hyvinvointiasi. Voit ennaltaehkäistä hampaiden reikiintymistä ja iensairauksia huolellisella suun itsehoidolla ja terveellisillä elämäntavoilla.

Suun terveyden edistäminen edellyttää huomion kiinnittämistä hampaiden puhdistukseen sekä ruokailu- ja juomatottumuksiin. Harjaa hampaat huolellisesti kahdesti päivässä fluorihammastahnalla ja puhdista myös hammasvälit. Jatkuva napostelu sekä sokeroitujen ja/tai happamien juomien nauttiminen useita kertoja päivässä aterioiden välillä lisäävät hampaiden reikiintymis- ja eroosioriskiä. Käytä ksylitolia säännöllisesti aterioiden ja välipalojen jälkeen.

Päivittäinen kotihoitosi ja omat valintasi ovat tärkeimpiä asioita suun terveyden edistämisessä. Poimi näiltä sivuilta ohjeita ja vinkkejä avuksesi. Suunterveyden ammattilaiset edistävät ja ylläpitävät suun terveyttä monin eri hoitokäynneillä tehtävin toimenpitein. He myös turvaavat ongelmatonta opiskeluaikaa oikea-aikaisella hoidolla sekä tukevat kotihoitoasi terveysneuvonnalla.