Siirry sisältöön

Ravitsemus on yksi terveyteemme ja hyvinvointiimme eniten vaikuttavista tekijöistä – siksi siihen kannattaa kiinnittää huomiota.

Ravitsemuksella tarkoitetaan yksinkertaisimmillaan syömiämme ruokia ja juomia sekä niiden vaikutusta terveyteen. Todellisuudessa ravitsemus on paljon laaja-alaisempi kokonaisuus: Ravitsemuksessa voidaan huomioida esimerkiksi ruokaympäristön (ruokakulttuuri, miten ruoat ovat tarjolla, mitä ne maksavat), syömiskäyttäytymisen (miksi, miten, milloin ja kenen kanssa syömme) ja yksilöllisten tekijöiden (arvot, perimä, tietotaidot) vaikutukset hyvinvointiimme ja mahdollisuuksiimme tehdä ruokaan liittyviä valintoja.

Tukea YTHS Ravitsemus -sovelluksesta

Näiltä sivuilta löydät tietoa terveyttä edistävästä ravitsemuksen eri osa-alueista sekä ohjeita ja vinkkejä omien ruokailutottumusten tarkasteluksi ja muutoksen tueksi. Olethan tietoinen myös YTHS:n tarjoamasta mobiilisovelluksesta YTHS Ravitsemuksesta? Sen monipuolinen sisältö on tarjolla kaikille korkeakouluopiskelijoille ilmaiseksi! Lue lisää täältä.

Tarvitsetko keskustelutukea?

Omia ruokailutottumuksia ja suhdetta ruokaan pohtiessa voi herätä tarve keskustella asiasta terveydenhuollon ammattihenkilön kanssa. YTHS:llä ravitsemusohjausta antavat terveydenhoitajat ja tarvittaessa lääkäri arvioi tilanteesi. Mikäli koet tarvetta keskustella syömiseen liittyvistä kysymyksistä, varaa aikaa oman palvelupisteesi terveydenhoitajalle.

Palvelut käytössäsi

Tutustu YTHS Ravitsemus -palveluun ja ryhmätoimintaan

Reseptivihkon kansikuva
Lataa reseptivihko
  • 21 reseptiä opiskelijoilta opiskelijoille
  • Terveellisiä, edullisia, ympäristöystävällisiä ja helppoja valmistaa
  • Myös kasvisvaihtoehtoja tarjolla!