Välkommen till SHVS

Verksamhetsställen

Self är en webbtjänst där studerande kan kommunicera med SHVS. Där kan du bl.a. hantera dina mottagningstider, kommunicera med oss via ett kontaktformulär eller chatt, gå till distansmottagningen och skicka blanketter för förhandsuppgifter.

Förnyelse av recept

Visste du, att du kan förnya recept på Mina Kanta -tjänsten, vilket styrs av FPA. Kom ihåg att förnya ditt recept innan dina läkemedel tar slut. Du kan alltid fråga på läkemedelsrecept och förnyelse av dem din lokala verkssamhetsställe.

Läs mer om förnyelse av recept

Ska du ut och resa?

Behöver jag vaccineras? Hur skyddar jag mig mot sjukdomar? Resehälsorådgivningen är avsedd för studerande som är berättigade till SHVS:s tjänster och som ska ut och resa.

Resehälsorådgivning

Vär i luften? Allergi i luften?

Förnya dina elektroniska recept på Mina kanta. Mina Kanta är en webbtjänst för alla med ett finskt personnummer. På Mina Kanta-sidor kan du ser dina elektroniska recept och t.ex. laboratorieresultat och patientjournaler.

Gå till Mina kanta

Fakta om hälsa

I Hälsodatabanken har vi samlat ett urval artiklar om hälsa, sjukdomar, mentala utmaningar och frågor kring munhälsan hos vuxna i studieåldern. Kolla hälsodatabanken.

Gå till hälsodatabanken