Siirry sisältöön

Liikuntateema jatkuu vuonna 2022

Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön (YTHS) terveyden edistämisen valtakunnallinen teema vuosina 2021–2022 on liikunta. Teemavuosien aikana korkeakouluyhteisöjen opiskelijat ja henkilöstö haastetaan päi­vittäisen istumisen vähentämiseen, hyvien työskentelyasentojen omaksumiseen sekä fyysisen aktiivi­suuden merkityksen ja mahdollisuuksien havaitsemiseen omassa korkeakouluympäristössä.

Tavoitteena on parantaa opiskelijoiden hyvinvointia ja opiskelukykyä sekä yhteisöllisyyttä ja sosiaalista kanssakäymistä liikunnan avulla ja kannustaa arkiliikunnan lisäämiseen.

Mitä tähän mennessä on tehty?

Teemavuodet starttasivat maaliskuussa 2021 Lähdetään liikkeelle -webinaarista, johon osallistui 330 kuulijaa. Webinaarin viesti oli, että liikunta on hyväksi kaiken ikää ja on järkevää aloittaa liikkuminen myöhään kuin ei milloinkaan. Liikkumalla opiskelija voi ehkäistä muun muassa tuki- ja liikuntaelinongelmia.

Pian webinaarin jälkeen seurasi YTHS Päivä, joka tarkoitti vuonna 2021 oikeastaan koko viikon mittaista teemaviikkoa. Arki liikkuu -teeman alla annettiin joka päivä vinkkejä liikkumiseen.

Elokuussa Liiku ja palaudu -webinaarissa pureuduttiin siihen, kuinka liikunta auttaa aivojamme ja mieltämme palautumaan. Puhujina oli muun muassa aivotutkijoita.

Loppuvuodesta puhuttiin pienimuotoisemmasta mutta sitäkin tärkeämmästä liikkeestä, kun Liikuta hammasharjaa kampanja alkoi.

Liikunta näkyi tärkeänä teemana myös syksyn 2021 Hyvinvointiviikoilla.

Ja eipä pidä unohtaa leikkimielistä Lähde liikkeelle -kilpailuakaan, jossa innostettiin opiskelijajärjestöjä leikkimielisten Instagram-videoiden tekoon. Kampanjan tarkoitus oli muistuttaa liikunnan merkityksestä ja kannustaa hauskalla tavalla liikkumiseen.

Muita liikunta-aiheisia aineistoja yths.fi-sivustolla:

Katso myös kesän 2021 treenivinkit Instagram-tililtämme @yths_fshs

Opiskelijoita ja piirettyjä liikuntateemaan liittyviä hahmoja.