Siirry sisältöön

YTHS:n asiakkaiden laboratoriotutkimukset tehdään pääasiassa SYNLAB Suomi Oy:n toimipisteissä. Laboratorioiden aukioloajat ja yhteystiedot näet SYNLABin verkkosivuilta. Kumppaneiden palvelupisteissä laboratoriopalvelut tuotetaan kumppanin toimesta. 

Laboratoriotutkimukset ovat maksuttomia silloin, kun olet maksanut korkeakouluopiskelijoiden terveydenhoitomaksun ja sinulla on YTHS:n ammattilaisen laatima lähete tutkimuksiin.

Näin laboratoriopalvelut toimivat

  • Saat YTHS:n ammattilaiselta lähetteen laboratoriotesteihin SYNLABiin. Laboratoriotutkimukset ovat maksuttomia.
  • Lähetteen saamisen jälkeen teet ajanvarauksen laboratoriotutkimuksiin suoraan SYNLABiin. Voit varata ajan kaikkiin laboratoriotesteihin puhelimitse 010 326 3260 tai SYNLABin sähköisessä Terveyskansio-järjestelmässä (poikkeuksena Pori, jossa ajanvaraukset laboratoriokokeisiin vain puhelimitse).
  • Soitosta 010-alkuiseen yritysnumeroon matkapuhelimella puhelumaksu (mpm) määräytyy
    soittajan puhelinliittymän liittymäsopimuksen perusteella. Lankapuhelimella soitettaessa
    paikallisverkkomaksu (pvm). Puhelin palvelee arkisin arkisin 7.30–18 ja lauantaisin 10–14.
  • Voit tarvittaessa perua tai siirtää ajan 24 h ennen varattua aikaa. Jos et saavu vastaanotolle tai peruutat sen liian myöhään ilman hyväksyttävää syytä, veloitamme käyttämättömän ajan maksun (vuonna 2024 56,70 euroa).
  • Laboratoriotestien tulokset tulevat YTHS:lle sinua hoitavalle ammattilaiselle. Voit nähdä useimpien testien tulokset myös SYNLABin Terveyskansiossa ja Kanta-palvelussa.