Siirry sisältöön
warning
16.1.2020 klo 12.00: Laskuihin ja laskuhuomautuksiin liittyvät lomakkeet eivät tällä hetkellä löydy Self-palvelusta. Häiriö korjataan vko 5 aikana. Kiireellisessä asiassa ota yhteyttä palvelupisteeseesi. Pahoittelemme tilannetta.

Voit käyttää YTHS:n palveluita, jos olet perustutkintoa suorittava yliopisto- tai korkeakouluopiskelija ja olet maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun.

Palvelut ovat käytössäsi, kun ylioppilaskunnan jäsenyytesi on voimassa:

  • Jos olet maksanut ylioppilaskuntasi jäsenmaksun koko lukuvuodelle, YTHS:n palveluiden käyttöoikeus alkaa 1. päivänä elokuuta ja päättyy 31. päivänä heinäkuuta.
  • Syyslukukauden jäsenyys alkaa 1.8. ja päättyy 31.12.
  • Kevätlukukauden jäsenyys alkaa 1.1. ja päättyy 31.7.

Voit käyttää palveluita, kun olet ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi ja maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun. Myös verkkopalvelu Selfin käyttö edellyttää jäsenmaksun maksamista. Terveydenhoitomaksu on 57 euroa, ja se on osa ylioppilaskunnan jäsenmaksua, joten sinun ei tarvitse maksaa sitä erikseen.

Huomioithan, että jäsenmaksun tulee olla maksettuna ennen kuin voit käyttää palveluitamme. Vaikka ylioppilaskunnan jäsenmaksussa olisi maksuaikaa jäljellä, voit käyttää palveluitamme vasta sen jälkeen, kun olet maksanut jäsenmaksun ja tieto jäsenmaksun maksamisesta on siirtynyt YTHS:lle. Tämä voi kestää 3–7 arkipäivää.

Varaudu todistamaan voimassa oleva ylioppilaskunnan jäsenyytesi joko voimassa olevalla opiskelijakortilla, maksukuitilla ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamisesta tai yliopiston opiskelutodistuksella.

Ensisijainen palvelupisteesi on opiskelupaikkakuntasi YTHS:n palvelupiste. Varatessasi aikaa ota yhteyttä tähän palvelupisteeseen. Tarvittaessa saat ajanvarausluvan toisella paikkakunnalla sijaitsevaan YTHS:n palvelupisteeseen.

Voit käyttää YTHS:n sivupalvelupisteitä, jos olet YTHS:n toimipiiriin kuuluvan yliopiston ja korkeakoulun sivutoimipisteessä opiskeleva perustutkinto-opiskelija. Sivutoimipisteessä opiskeleva opiskelija voidaan ohjata hoitoon toiselle paikkakunnalle, jos sivupalvelupisteessä ei tarjota tarvittavaa palvelua. Tällöin matkakulusi korvataan halvimman opiskelijalipun mukaisena.

Saadaksesi matkakulukorvauksen tee matkakulujen korvaushakemus kahden kuukauden sisällä matkan tekemisestä. Saat ohjeet matkalaskuun ajanvarauksen yhteydessä. Matkakorvauksia ei makseta, jos hakeudut omatoimisesti käyttämään muiden toimipisteiden palveluita.

Jos olet vaihto-opintojesi aikana läsnäoleva opiskelija suomalaisessa yliopistossa ja olet maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun, palvelumme ovat käytössäsi myös vaihdon aikana. Huomioithan erityisesti etäpalveluidemme tarjonnan, sillä niitä hyödyntämällä voit hoitaa terveyteen liittyviä asioitasi myös ulkomailla ollessasi.

Jos olet kansainvälinen opiskelija, joka suorittaa perustutkintoa suomalaisessa yliopistossa tai korkeakoulussa, tai suoritat kansainväliseen perustutkintoon liittyvää vaihtojaksoa Suomessa, voit käyttää palveluitamme ylioppilaskunnan jäsenmaksun maksamisen jälkeen.

Voit käyttää palveluitamme myös työharjoittelun aikana, mikäli olet ilmoittautunut läsnäolevaksi opiskelijaksi yliopistoosi ja olet maksanut ylioppilaskunnan jäsenmaksun.