Siirry sisältöön
warning
16.1.2020 klo 12.00: Laskuihin ja laskuhuomautuksiin liittyvät lomakkeet eivät tällä hetkellä löydy Self-palvelusta. Häiriö korjataan vko 5 aikana. Kiireellisessä asiassa ota yhteyttä palvelupisteeseesi. Pahoittelemme tilannetta.

Ole oman suusi seppä! Suunterveyden omahoidossa keskeistä on muistaa hampaiden säännöllinen puhdistus ja ruokailu- ja juomatottumusten vaikutus hampaiden ja ienten terveyteen.

Omahoito kannattaa. Huolehdit itse hampaistasi 365 päivää vuodessa, YTHS:n suunterveyden ammattilaiset vain 1,5 käynnin verran vuodessa.

Kertaharjaus päivässä ei riitä. Tutkimusten mukaan hampaiden harjaussuositukset eivät opiskelijoilla toteudu. Fluoria tarvitaan hampaille kaksi kertaa päivässä, jotta sen kiillettä suojaavat ja korjaavat vaikutukset saadaan hyödynnettyä.

Riittämätön puhdistus on tärkeä yksittäinen riskitekijä iensairauksille. Monella kaksi kertaa päivässä harjaavilla aikuisilla harjauksen laatu on riittämätön. Hammasvälien puhdistus kuuluu aikuisen tiiviin hampaiston päivittäiseen hyvään puhdistukseen.

Putsaa pususi, puhdas suu on tärkeää myös miellyttävän sosiaalisen kanssakäymisen kannalta.