Siirry sisältöön
Valtakunnalliset ajanvarausnumerot palvelevat arkisin klo 8.00-13.00: yleis- ja mielenterveys p. 046 710 1073 ja suunterveys p. 046 710 1085. Jatkamme puhelinpalvelun ruuhkan purkamista ja saat takaisinsoiton noin 2 arkipäivän kuluessa. Self-verkkopalvelu on käytössäsi, mutta SelfChat on toistaiseksi suljettu.

Ole oman suusi seppä! Suunterveyden omahoidossa keskeistä on muistaa hampaiden säännöllinen puhdistus ja ruokailu- ja juomatottumusten vaikutus hampaiden ja ienten terveyteen.

Omahoito kannattaa. Huolehdit itse hampaistasi 365 päivää vuodessa, YTHS:n suunterveyden ammattilaiset vain 1,5 käynnin verran vuodessa.

Kertaharjaus päivässä ei riitä. Tutkimusten mukaan hampaiden harjaussuositukset eivät opiskelijoilla toteudu. Fluoria tarvitaan hampaille kaksi kertaa päivässä, jotta sen kiillettä suojaavat ja korjaavat vaikutukset saadaan hyödynnettyä.

Riittämätön puhdistus on tärkeä yksittäinen riskitekijä iensairauksille. Monella kaksi kertaa päivässä harjaavilla aikuisilla harjauksen laatu on riittämätön. Hammasvälien puhdistus kuuluu aikuisen tiiviin hampaiston päivittäiseen hyvään puhdistukseen.

Putsaa pususi, puhdas suu on tärkeää myös miellyttävän sosiaalisen kanssakäymisen kannalta.