Siirry sisältöön
Valtakunnalliset ajanvarausnumerot palvelevat 29.1.2021 saakka klo 8.00-12.00. SelfChat on toistaiseksi suljettu. Jatkamme puhelinpalvelun ruuhkan purkamista ja saat takaisinsoiton 1-3 arkipäivän kuluessa. Valtakunnalliset palvelunumerot: yleis- ja mielenterveys p. 046 710 1073 ja suunterveys p. 046 710 1085.

YTHS:n kielistrategian tavoitteena on turvata opiskelijoiden yhdenvertainen kohtelu. Palvelulupauksilla halutaan varmistaa, että eri kieltä puhuvien opiskelijoiden välille ei synny kielestä johtuvia eroja asiakastyytyväisyydessä tai palveluihin ohjautumisessa.

Palvelulupaukset

  • Kaksikielisillä alueilla opiskelijoita palvellaan hyvällä suomen ja ruotsin kielellä. Esimerkiksi kaksikielisissä kunnissa Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiössä asioiva perustutkinto-opiskelija saa hoitokäyntiin liittyvät lääkärinlausunnot, todistukset, lääkemääräykset, hoito-ohjeet ja hoitoyhteenvedot äidinkielellään, ellei muuta asian yhteydessä ole erikseen sovittu.
  • Muita kieliä kuin ruotsia tai suomea äidinkielenään puhuvia palvellaan vähintään tyydyttävällä englannin kielellä.
  • Palvelukanaviin rakennetut kielivalinnat ohjaavat henkilöstöä palvelemaan opiskelijoita heidän kontaktikielellään.
  • Verkkosivuilla pysyvä materiaali ja palveluihin liittyvät ajankohtaistiedotteet sekä asiakasinfo julkaistaan kolmella kielellä.
  • Henkilöstöä rohkaistaan käyttämään palvelutilanteissa englantia ja ruotsia mm. koulutuksen avulla.
  • Tärkeimmät potilasohjeet, terveyden edistämisen materiaalit ja hyvinvointioppaat tarjotaan kolmella kielellä.

Kielistrategia hyväksyttiin Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön hallituksessa 2.9.2013 ja se tuli voimaan 1.1.2014. Palvelulupauksia on päivitetty 31.5.2018.

Tutustu tarkemmin