Siirry sisältöön
Kaikki omat palvelupisteemme, SelfChat ja valtakunnalliset puhelinpalvelumme ovat kiinni juhannusaattona perjantaina 21.6.2024.
Terveystarkastus

Ensimmäisen vuoden opiskelijana saat kutsun terveystarkastukseen, joka koostuu

  • TerveysStartti-kyselystä sekä
  • tarvittaessa terveydenhoitajan ja/tai suunterveyden ammattilaisen vastaanotosta. 

Jos olet aloittanut ensimmäisen korkeakoulututkintosi suorittamisen, TerveysStartti tulee vastattavaksesi ensimmäisen lukuvuoden kuluessa Self-verkkopalvelussa. Vastattuasi TerveysStartti-kyselyyn saat palautteen terveydentilastasi ja mahdollisesti ohjauksen YTHS:n terveyden edistämisen palveluihin. 

Tietoa TerveysStartti-kyselystä

Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden terveystarkastus käynnistyy TerveysStartti-kyselyllä, jonka tavoitteena on antaa sekä sinulle että ammattilaiselle käsitys terveydentilastasi ja auttaa kohdentamaan palveluja mahdollisimman aikaisessa vaiheessa opintojen alussa.

TerveysStartissa kartoitetaan fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista terveydentilaasi, keskeisiä terveyskäyttäytymisen piirteitä sekä terveyteen, terveyskäyttäytymiseen ja opiskelukykyyn liittyviä tekijöitä.

Jos vastaustesi perusteella on tarvetta henkilökohtaiselle tapaamiselle, sinut ohjataan lähi- tai etävastaanotolle. Saat tiedon mahdollisesta vastaanottoajasta tai ajanvarausohjeet neljän viikon kuluessa kyselyn täyttämisestä. Vastaanottoaikaan on liitetty ajanvarauslupa, jolla voit tarvittaessa siirtää ehdotettua vastaanottoaikaa sinulle sopivaan ajankohtaan.  

  • Ensimmäisen vuoden opiskelijana voit täyttää TerveysStartti-kyselyn Self-verkkopalvelussa. 
  • Jos olet päivittänyt yhteystietosi Selfissä, sinulle lähetetään tekstiviestitse henkilökohtainen kutsu. 
  • TerveysStartti tulee vastattavaksesi ensimmäisen lukuvuoden aikana Self-verkkopalvelussa. Vaikket saisi tekstiviestikutsua, löydät kyselyn Selfistä, jos olet aloittanut ensimmäisen korkeakoulututkintosi tänä lukuvuonna.
  • Tiedon ajanvarauksesta tai ajanvarausohjeet näet Selfistä. Saat tiedon tekstiviestitse, jos päivität yhteystietosi Self-verkkopalvelussa JA annat meille luvan lähettää sinulle asiointia koskevia tekstiviestejä.
  • Kun TerveysStartti on avattu sinulle vastattavaksi, näet sen myös Self-verkkopalvelun aloitusnäkymässä lukuvuoden loppuun asti tai kunnes olet vastannut kyselyyn. Vastaamisen jälkeen kysely siirtyy nähtäväksi Asiointipalvelut-osioon.

Kirjaudu Self-verkkopalveluun täältä

Jos Sinulle annetaan vastaustesi perusteella vastaanottoaika mutta et pääse tulemaan varatulle ajalle, muistathan siirtää tai perua ajan viimeistään vuorokautta (24 h) ennen sovittua vastaanottoaikaa. Jos et saavu vastaanotolle tai peruutat sen liian myöhään ilman hyväksyttävää syytä, veloitamme käyttämättömän ajan maksun. 

Lue lisää ajan varaamisesta, perumisesta ja siirtämisestä.

Ensimmäisen vuoden opiskelijoiden terveystarkastus eli terveyskysely ja tarvittaessa ammattilaisen vastaanotto on YTHS:n lakisääteinen tehtävä.