Siirry sisältöön

Rokotukset YTHS:llä ovat opiskelijalle maksuttomia. Saat perusrokotukset opiskelupaikkakuntasi YTHS:n palvelupisteestä. Perusrokotuksiksi kutsutaan kansalliseen rokotusohjelmaan kuuluvia rokotuksia kuten jäykkäkouristus-, kurkkumätä- ja poliorokotuksia. Katso lisätietoja kansallisesta rokotusohjelmasta THL:n sivuilta. 

Osa rokotuksista on kausirokotuksia, kuten influenssarokote. Influenssarokotuksia järjestetään vuosittain erikseen ilmoitettavan ohjelman mukaisesti. Kerromme rokotusaikataulusta sivuillamme hyvissä ajoin ennen influenssakauden alkua.

Jos olet riskiryhmään kuuluva, saat meiltä myös riskiryhmille suunnatut rokotteet ja niihin liittyvää neuvontaa. Katso lisätietoja riskiryhmiin kuuluvien aikuisten rokottamisesta THL:n sivuilta.

Rokotukset YTHS:llä varataan ottamalla yhteyttä joko SelfChatissä tai soittamalla ajanvarauksen palvelunumeroon.

Näin tarkistat rokotuksesi

  • Selvitä aikaisemmin saamasi perusrokotukset (MPR, polio, jäykkäkouristus-kurkkumätä) esimerkiksi neuvolakortista, rokotuskortista tai lapsuuden aikaisen kotikuntasi terveyskeskuksesta. Vuodesta 2015 alkaen rokotustiedot näkyvät OmaKannassa.
  • Mikäli olet saanut muita rokotuksia, voit selvittää rokotusajankohdan ja annosmäärän aina paikasta, jossa rokotteet on annettu. Esimerkiksi hepatiittirokotuksia ovat tällaisia rokotuksia.
  • Osa opiskelijoista on saattanut saada armeijasta jäykkäkouristus-kurkkumätä-hinkuyskä (dtap)- sekä aivokalvontulehdusrokotukset.