Siirry sisältöön
Valtakunnalliset ajanvarausnumerot palvelevat 29.1.2021 saakka klo 8.00-12.00. SelfChat on toistaiseksi suljettu. Jatkamme puhelinpalvelun ruuhkan purkamista ja saat takaisinsoiton 1-3 arkipäivän kuluessa. Valtakunnalliset palvelunumerot: yleis- ja mielenterveys p. 046 710 1073 ja suunterveys p. 046 710 1085.

Suun sairaudet ovat hitaasti kehittyviä ja itse vaikeasti havaittavia. Siksi sinun kannattaa käydä suunterveyden tutkimuksessa säännöllisesti, vaikka hampaissasi ei olisi särkyä tai suussa muita oireita. Alkuvaiheessaan olevat suun sairaudet voi pysäyttää hyvällä itsehoidolla.

Suunterveyden tutkimuksia YTHS:llä ovat hammaslääkärin tutkimus ja suuhygienistin seulontatutkimus. 

Vastaamalla ensimmäisen vuoden opiskelijoille suunnattuun terveyskyselyyn saat yksilöllisen palautteen suusi tilanteesta ja tarvittaessa kutsun suunterveyden tutkimukseen tai hoitoon. Tutkimuksen ajankohta perustuu aina yksilölliseen tarpeeseen. Suunterveyden puhelin- tai SelfChat palvelussa saat ammattilaisen arvion seuraavan tutkimuksen tai hoidon tarpeesta ja yksilöllistä terveysneuvontaa.

Hammaslääkärin tutkimus

Ensimmäisen suunterveyden tutkimuksen YTHS:llä tekee aina hammaslääkäri. Hän tarkastelee muun muassa suun, hampaiden ja ikenien kuntoa sekä viisaudenhampaiden tilannetta sekä arvioi terveysneuvonnan ja muiden palvelujen tarpeen. Hammaslääkäri tekee kanssasi hoitosuunnitelman ja määrittää seuraavan tutkimuksen ajankohdan.

Suuhygienistin seulontatutkimus

Suunterveyden jatkotarkastukset tekee suuhygienisti hammaslääkärin määrittämän hoitosuunnitelman mukaisesti. Suuhygienisti arvioi seulontatutkimuksessa tarvetta hammaslääkärin hoidolle sekä antaa ohjeita hampaiden ja ikenien itsehoidolle. Tarvittaessa suuhygienisti myös puhdistaa hampaat, poistaa hammaskiven ja opastaa hampaiden hoidossa. 

Palvelut käytössäsi