Siirry sisältöön

Fysioterapiaryhmistä saat apua liikkumis- ja toimintakyvyn ylläpitämiseen ja parantamiseen. Ryhmät on tarkoitettu itsehoidon ja ennaltaehkäisyn tueksi. Voit osallistua ryhmiin, jos haluat ennakkoon kiinnittää huomiota omaan toimintakykyysi ja myös silloin, jos sinulla on jo jonkinlaista vaivaa toimintakyvyssäsi tai liikkumisessasi. Ryhmiin osallistuaksesi sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta fysioterapiasta eikä liikunnallista taustaa. Liikkeelle lähdetään perusasioista ja fysioterapeutti opastaa tekemään liikkeet oikein.

Koska ryhmät ovat useimmiten kohdennettu tietyn ruumiinosan ja tiettyjen ominaisuuksien vahvistamiseen, pääset harjoittelemaan juuri sinulle sopivalla tavalla.

Ryhmien tiedot päivitetään tälle sivulle syys- ja kevätlukukauden alussa. Lisätietoja ryhmistä saat myös omasta palvelupisteestäsi.

Etäryhmien tavoitteena on tarjota tietoa selän ja niskan hyvinvointiin liittyvistä tekijöistä sekä oppia tunnistamaan omassa arjessaan ne tekijät, jotka ovat haitallisia selän hyvinvoinnille. Ryhmässä harjoitellaan selän ja niskan tukilihasten vahvistamista, liikkuvuuden ylläpitämistä sekä rentoutusasentoja, joiden lisäksi ryhmä tarjoaa työkaluja arkiliikunnan lisäämiseen. Tavoitteena on myös selittää ja auttaa ymmärtämään kipua. 

Miten selkä ja niska kuntoon kotikonstein -ryhmään pääsee? 

Ryhmä on suunnattu lievästi oireileville selkä- ja niskaoireisille opiskelijoille. Jos kiinnostuit ryhmästä ole yhteydessä meihin valtakunnallisen palvelunumeron tai SelfChatin kautta. Ryhmään mahtuu enintään 15 opiskelijaa.

Etäryhmät Teamsissa, kevät 2022

Ryhmä 1: Ryhmäkertoja on neljä 9.3.2022.–30.3.2022 välisenä aikana keskiviikkoisin klo 14.15–15.45. Ilmoittautumisaikaa 22.2.2022 asti.

Yksi ryhmäkerta rakentuu teoriaosuudesta, terapeuttisesta harjoittelusta sekä keskustelusta pienryhmissä. Ryhmän ohjaajat soittavat jonossa oleville viikoilla 8–9 ja vahvistavat osallistumisen sekä ohjeistavat ryhmään tulemisessa.

Ryhmän 2 aikataulu ilmoitetaan myöhemmin.