Siirry sisältöön
warning
16.1.2020 klo 12.00: Laskuihin ja laskuhuomautuksiin liittyvät lomakkeet eivät tällä hetkellä löydy Self-palvelusta. Häiriö korjataan vko 5 aikana. Kiireellisessä asiassa ota yhteyttä palvelupisteeseesi. Pahoittelemme tilannetta.

Terveydentilan tutkimisessa tarvitaan monesti myös laboratoriotutkimuksia. Tyypillisiä laboratoriotutkimuksia ovat veri- ja virtsanäytteet, gynekologiset näytteet, sydänfilmit ja spirometriatutkimukset.

YTHS:llä tehtävät laboratoriotutkimukset ovat maksuttomia. Tarvitset niihin aina kuitenkin lääkärin tai terveydenhoitajan lähetteen. Kun saat lähetteen ja ajanvarausluvan, voit varata ajan Selfissä tai palvelupisteesi puhelinpalvelussa. Laboratorioiden aukioloajat ja yhteystiedot näet palvelupisteiden sivuilta.

Monissa palvelupisteissämme tehdään laboratoriotutkimuksia, ja myös osa näytteistä tutkitaan paikan päällä. Palvelupisteissämme tutkittujen näytteiden laboratoriotulokset saat saman päivän aikana. Osa laboratoriotutkimuksista toteutetaan kuitenkin yhdessä laboratoriokumppaniemme kanssa ja valtaosa näytteistä lähetetään heidän tutkittavakseen.