Siirry sisältöön

Kevään 2022 ryhmät on julkaistu

Jännitätkö esiintymistä tai muita sosiaalisia tilanteita? Jos vastasit kyllä, et ole ainoa – jännittäminen on nimittäin yleinen vaiva korkeakouluopiskelijoilla. YTHS:n järjestämissä Jännittäjäryhmissä on mahdollista saada vertaistukea omaan tilanteeseen. Jännittäjäryhmiä järjestetään keväällä 2022 eri puolilla Suomea, ja useat niistä ovat etätoteutuksia. Voit jakaa ryhmässä kokemuksia toisten kanssa, saada uusia näkökulmia ja löytää keinoja jännityksen lieventämiseen.

Depressiokoulu puolestaan on tieteellisesti tutkittu ryhmämuotoinen hoitomenetelmä, joka on todettu tehokkaaksi lievässä tai keskivaikeassa masennuksessa. Depressiokouluja järjestetään eri puolilla maata. Tällä lukukaudella useimmat ryhmistä toteutetaan etänä.

Stressless-taitovalmennuksissa harjoitellaan suhtautumaan uudella tavalla vaikeisiin ajatuksiin sekä hyväksymään ja ottamaan vastaan hankaliakin tunteita. Stressless-taitovalmennus on sopivaa varhaisena tukena – se ei ole terapiaa eikä psykiatrista hoitoa. Myös Stressless-ryhmät toteutuvat eri puolilla maata etä- tai lähiryhminä tilanteen mukaan.

Selkä ja niska kuntoon kotikonstein

Fysioterapiaryhmistä saat apua liikkumis- ja toimintakyvyn ylläpitämiseen ja parantamiseen. Ryhmät on tarkoitettu itsehoidon ja ennaltaehkäisyn tueksi. 

Keväällä 2022 järjestetään kaksi Selkä ja niska kuntoon kotikonstein -ryhmää. Molemmat ryhmät toteutuvat etänä, ja niihin voi osallistua mistä päin Suomea tahansa. Ryhmissä tarjotaan ohjeita ja vinkkejä selän ja niskan hyvinvoinnin lisäämiseksi sekä tehdään fysioterapeuttisia harjoituksia käytännössä. Ryhmä soveltuu lievästi oireileville selkä- ja niskaoireisille opiskelijoille.

Miten ryhmiin pääsee?

Jos sinulla on jo hoitosuhde YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä, Depressiokoulu, Stressless-taitovalmennus tai fysioterapiaryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa yhteyttä myös hoidontarpeen arviointiin (yleis- ja mielenterveys) puhelimitse tai SelfChatissä.

Lue lisää ja katso paikkakuntakohtaiset aikataulut

Huomaathan, että ryhmien tietoihin voi tulla muutoksia tai tarkennuksia kevätlukukauden aikana.

(Päivitetty 13.1.2022: Lisätty tiedot fysioterapiaryhmistä.)