Siirry sisältöön

Depressiokoulu on tieteellisesti tutkittu ryhmämuotoinen hoitomenetelmä, joka on todettu tehokkaaksi lievässä tai keskivaikeassa masennuksessa. Ryhmiä järjestetään lähiryhminä YTHS:n palvelupisteissä sekä etäryhminä verkon välityksellä.

Tätä Depressiokoulu sinulle tarjoaa

  • Depressiokoulussa saat vertaistukea, tietoa depressiosairaudesta ja opit itsehoitotaitoja. 
  • Depressiokoulussa rakennat ohjatusti oman työ­kalupakin masennuksen lievittämiseksi päivittäisen taitoharjoittelun ja mielialan seurannan avulla.
  • Ryhmäohjelman lopussa kootaan istunnoilta tehdyt tärkeät huomiot yhteen ja rakennetaan niistä tulevaisuuden suunnitelma mahdollisten sairauden uusiutumisten ehkäisyä varten.

Näin Depressiokoulu toteutetaan

  • Depressiokoulu toteutetaan 6–10 hengen ryhmässä.
  • Depressiokoulu koostuu 10 ryhmäistunnosta. Kullakin ryhmätapaamisella esitellään uusi teema ja siihen liittyvä teoria ja tehtävät.
  • Tapaamiset ovat pääsääntöisesti viikon välein ja yhden ryhmäistunnon kesto on kaksi tuntia. Tarkista ryhmänohjaajalta tarkat kokoontumisviikot ja -päivät, sillä joissakin ryhmistä voi olla taukoviikkoja. Osa syyslukukauden lopulla alkavista ryhmistä saattaa myös jatkua kevätlukukauden puolella.
  • Jos sinulle tulee poissaoloja, muistathan ilmoittaa siitä hyvissä ajoin.
  • Katso kunkin ryhmän alta tarkemmat ohjeet, kuinka ryhmään hakeudutaan.

Olisiko Depressiokoulu juuri sinulle sopiva hoitomuoto?

  • Depressiokoulu on tarkoitettu elämänsä ensimmäistä tai jo uusiutunutta masennusta sairastaville, joiden masennus on asteeltaan lääkärin arvion mukaan lievää tai keskivaikeaa. Depressiokoulu sopii myös pitkäaikaista masennusta (dystymiaa) sairastaville ja hoidosta voi hyötyä myös tilanteissa, joissa ilmenee masennusoireilua ilman varsinaista masennussairautta.
  • Akuutin kriisin ja päihdeongelman tulee olla ohitettu depressiokoulun alkaessa. Depressiokoulu ei ole tarkoitettu kaksisuuntaista mielialahäiriötä sairastaville. Lukihäiriö voi hankaloittaa työskentelyyn osallistumista.

Kevään 2024 Depressiokoulu-ryhmät

Napsauta kaupunkia nähdäksesi lähipaikkakuntasi ryhmien alkamispäivät sekä ohjeet ryhmään hakeutumiseen.

Lähiryhmä alkaa torstaina 25.1.2024 klo 12–14. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Depressiokoulu puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa tiistaina 30.1.2024 klo 9–11. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Depressiokoulu puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa keskiviikkona 31.1.2024 klo 13–15. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Depressiokoulu puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa perjantaina 12.4.2024. klo 9–11. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Depressiokoulu puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa tiistaina 16.4.2024 klo 9–11, kokoontumistila Tammi. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Depressiokoulu puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa maanantaina 8.1.2024 klo 15.30–17.30. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Depressiokoulu puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa keskiviikkona 13.3.2024 klo 13.30–15.30. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Depressiokoulu puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa keskiviikkona 7.2.2024 klo 13.30–15.30. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Depressiokoulu puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa keskiviikkona 31.1.2024 klo 9–11. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Tähän ryhmään hakeudutaan YTHS keskisen alueen omalla ilmoittautumislomakkeella Self-verkkopalvelussa (vaatii tunnistautumisen). Tämä ryhmä on täynnä!

Lähiryhmä alkaa maanantaina 4.3.2024 klo 13–15. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Tähän ryhmään hakeudutaan YTHS keskisen alueen omalla ilmoittautumislomakkeella Self-verkkopalvelussa (vaatii tunnistautumisen).

Lähiryhmä alkaa tiistaina 9.4.2024 klo 13–15. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Tähän ryhmään hakeudutaan YTHS keskisen alueen omalla ilmoittautumislomakkeella Self-verkkopalvelussa (vaatii tunnistautumisen). Tämä ryhmä on täynnä!

Lähiryhmä alkaa keskiviikkona 8.5.2024 klo 9–11. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Tähän ryhmään hakeudutaan YTHS keskisen alueen omalla ilmoittautumislomakkeella Self-verkkopalvelussa (vaatii tunnistautumisen). Tämä ryhmä on täynnä!

Lähiryhmä alkaa keskiviikkona 13.3.2024 klo 13.15–14.45. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Depressiokoulu puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Suomenkieliset etäryhmät

Etäryhmä alkaa torstaina 11.1.2024 klo 10–12. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Depressiokoulu puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin. Ryhmän järjestää: YTHS eteläinen

Etäryhmä alkaa maanantaina 22.1.2024 klo 12–14. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Depressiokoulu puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin. Kohderyhmä: Ensisijaisesti Jyväskylän/YTHS itäisen opiskelijat (muiden alueiden opiskelijat, jos ryhmässä on tilaa). Ryhmän järjestää: YTHS itäinen

Etäryhmä alkaa maanantaina 29.1.2024 klo 13–15. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Depressiokoulu puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin. Kohderyhmä: Ensisijaisesti Vaasan opiskelijat (muut opiskelijat, jos ryhmässä on tilaa). Ryhmän järjestää: YTHS läntinen

Etäryhmä alkaa keskiviikkona 6.3.2024 klo 9–11. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Depressiokoulu puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin. Kohderyhmä: Ensisijaisesti YTHS itäisen opiskelijat (muiden alueiden opiskelijat, jos ryhmässä on tilaa). Ryhmän järjestää: YTHS itäinen

Etäryhmä alkaa keskiviikkona 13.3.2024 klo 14–16. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Depressiokoulu puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin. Kohderyhmä: Ensisijaisesti YTHS itäisen opiskelijat (muiden alueiden opiskelijat, jos ryhmässä on tilaa). Ryhmän järjestää: YTHS itäinen

Etäryhmä alkaa keskiviikkona 20.3.2024 klo 13–15. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Depressiokoulu puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin. Kohderyhmä: Ensisijaisesti Turun opiskelijat (muut opiskelijat, jos ryhmässä on tilaa). Ryhmän järjestää: YTHS läntinen

Ruotsinkieliset etäryhmät

Valtakunnallinen etäryhmä alkaa ruotsiksi keskiviikkona 31.1.2024 klo 13–14.30. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Depressiokoulu puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin. Ryhmän järjestää YTHS läntinen