Siirry sisältöön

Kevään 2024 ryhmät on julkaistu

Kevään aikana YTHS tarjoaa useissa palvelupisteissä ja verkossa erilaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä ryhmiä, joista voit saada vertaistukea ja eväitä terveyden ja elämänhallinnan tueksi.

Opiskeljaryhmä.

Osaan ryhmistä voit hakeutua itse Self-verkkopalvelun kautta, osaan taas tarvitset ohjauksen esimerkiksi terveydenhoitajalta tai hoidon tarpeen arvioinnista. Tarkemmat ryhmä- ja ilmoittautumistiedot löydät kunkin ryhmän lisätiedoista. Huomaathan, että ryhmiä lisätään kevään aikana sitä mukaa, kun uusia tietoja saadaan ja olemassa oleviin tietoihin voi tulla vielä muutoksia.

Mielen hyvinvointia tukevista ryhmistä voi olla sinulle apua, jos mieli on maassa, arki ahdistaa, jaksamisesi on koetuksella, koet jännitystä tai olosi yksinäiseksi. Ryhmissä pääset vahvistamaan psyykkisiä voimavarojasi ja löydät keinoja käsitellä arjen hankalia tilanteita. Katso tarkemmat tiedot:

Valtakunnalliset FODMAP-ryhmät järjestetään ärtyvän suolen oireyhtymää sairastaville opiskelijoille etänä FODMAP-ruokavaliokokeilun toteuttamisen tueksi.

Suun omahoito -etäryhmät ovat kertaluonteisesti kokoontuvia ryhmiä, jotka antavat tietoa yleisimmistä suusairauksista ja niiden ehkäisystä. Saat tietoa karieksesta, ientulehduksesta ja lyhyesti parodontiista ja eroosiosta sekä ohjeita näiden ehkäisyyn. Ryhmiä vetää YTHS:n suuhygienisti.

Kertaluonteisesti kokoontuvien Helli purentaasi -etäryhmien tavoitteena puolestaan on lisätä tietoisuutta purentavaivoista ja antaa käytännön vinkkejä omahoitoon.  Helli purentaasi -etäryhmän toteuttavat yhteistyössä suunterveyden ja fysioterapian ammattilaiset.

Fysioterapiaryhmien valikoimassa on myös jo tutuksi tulleeseen tapaan Selkä ja niska kuntoon kotikonstein -etäryhmiä. Tavoitteena on tarjota tietoa selän ja niskan hyvinvointiin liittyvistä tekijöistä sekä oppia tunnistamaan omassa arjessaan ne tekijät, jotka ovat haitallisia selän hyvinvoinnille.