Siirry sisältöön

Syksyn 2023 ryhmät on julkaistu

Syksyn aikana YTHS tarjoaa useissa palvelupisteissä ja verkossa erilaisia terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä ryhmiä, joista voit saada vertaistukea ja eväitä terveyden ja elämänhallinnan tueksi.

Osa ryhmistä on avoimia ja voit ilmoittautua niihin omatoimisesti, osaan tarvitset ohjauksen esimerkiksi terveydenhoitajalta. Tarkemmat ryhmä- ja ilmoittautumistiedot löydät kunkin ryhmän lisätiedoista. Huomaathan, että ryhmiä lisätään sitä mukaa, kun uusia tietoja saadaan ja olemassa oleviin tietoihin voi tulla vielä muutoksia.

Mielen hyvinvointia tukevista ryhmistä voi olla sinulle apua, jos mieli on maassa, arki ahdistaa, jaksamisesi on koetuksella, koet jännitystä tai olosi yksinäiseksi. Ryhmissä pääset vahvistamaan psyykkisiä voimavarojasi ja löydät keinoja käsitellä arjen hankalia tilanteita. Katso tarkemmat tiedot:

Ravitsemukseen liittyvää tukea löydät YTHS Ravitsemus -sovelluksesta. Mobiilisti toimiva YTHS Ravitsemus on käytössäsi maksutta koko opiskelujen ajan.

Valtakunnalliset FODMAP-ryhmät järjestetään ärtyvän suolen oireyhtymää sairastaville opiskelijoille etänä FODMAP-ruokavaliokokeilun toteuttamisen tueksi.

Fysioterapiassa järjestetään syksyn aikana Mieli kehossa -etäryhmä. Tavoitteena on oppia tunnistamaan ja hallitsemaan ahdistuksen tunteita arjessa. Ryhmä on kokemuksellinen sekä menetelmä- ja harjoituskeskeinen.

Mukana on myös kertaluonteinen Helli purentaasi -etäryhmä, jonka tavoitteena on lisätä tietoisuutta purentavaivoista ja antaa käytännön vinkkejä omahoitoon.

Valikoimassa on myös jo tutuksi tulleeseen tapaan Selkä ja niska kuntoon kotikonstein -etäryhmiä. Tavoitteena on tarjota tietoa selän ja niskan hyvinvointiin liittyvistä tekijöistä sekä oppia tunnistamaan omassa arjessaan ne tekijät, jotka ovat haitallisia selän hyvinvoinnille.