Siirry sisältöön

Jännittäminen on toiseksi yleisin opiskelijoiden psyykkinen ongelma. YTHS järjestää kaikenlaisille jännittäjille tarkoitettuja jännittäjäryhmiä palvelupisteissään ympäri Suomea. Ryhmiä suositellaan elämää haittaavan sosiaalisen jännityksen ennaltaehkäisyyn ja hoitoon (Käypä hoito -suositus).

Jännittäjäryhmässä

 • saat tutkia itseäsi ja omaa reagointitapaasi jännitystä aiheuttavissa tilanteissa
 • jaat kokemuksia muiden kanssa
 • saat uusia näkökulmia ja
 • löydät keinoja jännityksen lieventämiseen.

Ryhmässä käsitellään jännittämistä erilaisten alustusten, keskustelujen, harjoitusten ja kotitehtävien avulla. Ryhmän avulla ymmärrät paremmin omaa jännitystäsi. Siellä kokeillaan myös menetelmiä, joilla jännitystä voidaan lieventää ja sitä, miten voit suhtautua jännittämiseesi hyväksyvämmin. Ryhmässä voit harjoitella sosiaalisia tilanteita turvallisessa ympäristössä.

Jännittäjäryhmän toteutus

 • Ryhmään otetaan 7–10 korkeakouluopiskelijaa, jotka kokevat jännittämisen hankaloittavan opintoja, työskentelyä tai muita sosiaalisia tilanteita.
 • Ryhmä kokoontuu kahdeksan kertaa. Yhden istunnon kesto on 2 tuntia.
 • Ryhmät kokoontuvat pääsääntöisesti kerran viikossa. Tarkista ryhmänohjaajalta tarkat kokoontumisajat.
 • Jos sinulle tulee poissaoloja, muistathan ilmoittaa siitä hyvissä ajoin.
 • Jännittäjäryhmä voi olla joko läsnä- tai etäryhmä.
 • Katso kunkin ryhmän kohdalta tarkemmat ohjeet, kuinka ryhmään hakeudutaan.
 • Ohjaajat haastattelevat osallistujat lyhyesti ennen ryhmän alkua. Ryhmiin on jatkuva haku.

Keväällä 2024 järjestettävät Jännittäjäryhmät

Napauta kaupunkia nähdäksesi lähipaikkakuntasi ryhmien alkamispäivät sekä ohjeet ryhmään hakeutumiseen.

Lähiryhmä alkaa maanantaina 15.4.2024 klo 12.30–14.30. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa torstaina 15.2.2024 klo 9–11, kokoontumistila Pulssi. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa keskiviikkona 28.2.2024 klo 9–11, kokoontumistila liikuntasali. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa tiistaina 26.3.2024 klo 9–11, kokoontumistila Pulssi. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa torstaina 4.4.2024 klo 13.15–15, kokoontumistila Pulssi. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa keskiviikkona 17.4.2024 klo 13-15, kokoontumistila Pulssi. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa tiistaina 23.1.2024 klo 9–10.30. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa maanantaina 15.1.2024 klo 13–15. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa tiistaina 13.2.2024 klo 13–15. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa tiistaina 30.1.2024 klo 13.15–14.45. Kokoontumispaikkana Kuopion kansalaisopisto/Puistokartano. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa keskiviikkona 6.3.2024 klo 13–15. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa tiistaina 9.1.2024 klo 13–15. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa tiistaina 12.3.2024 klo 13–15 Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa maanantaina 11.3.2024 klo 13–14.30, kokoontumistila Lössi. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Tähän ryhmään hakeudutaan YTHS keskisen alueen omalla ilmoittautumislomakkeella Self-verkkopalvelussa (vaatii tunnistautumisen). Tämä ryhmä on täynnä!

Lähiryhmä alkaa torstaina 18.4.2024 klo 13–14.30. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Tähän ryhmään hakeudutaan YTHS keskisen alueen omalla ilmoittautumislomakkeella Self-verkkopalvelussa (vaatii tunnistautumisen).

Lähiryhmä alkaa keskiviikkona 17.1.2024 klo 13.30–15, kokoontuminen Wettenhovi-salissa. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Lähiryhmä alkaa keskiviikkona 5.3.2024 klo 13–14.30, kokoontuminen Wettenhovi-salissa. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Napauta haluamaasi etäryhmää nähdäksesi ryhmän tiedot ja ohjeet siihen hakeutumiseen.

Etäryhmä alkaa tiistaina 16.1.2024 klo 13.30–15.30. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta.
Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Valtakunnallinen etäryhmä alkaa maanantaina 22.1.2024 klo 9.00–10.30. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Valtakunnallinen etäryhmä alkaa keskiviikkona 14.2.2024 klo 9.30–11.30. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Valtakunnallinen etäryhmä alkaa torstaina 15.2.2024 klo 14.00–15.30. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Valtakunnallinen etäryhmä alkaa maanantaina 18.3.2024 klo 13.30–15. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Tähän ryhmään hakeudutaan YTHS keskisen alueen omalla ilmoittautumislomakkeella Self-verkkopalvelussa (vaatii tunnistautumisen).

Etäryhmä alkaa tiistaina 26.3.2024 klo 13–15. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin. Kohderyhmä: Ensisijaisesti YTHS itäisen opiskelijat (muiden alueiden opiskelijat, jos ryhmässä on tilaa).

Etäryhmä alkaa maanantaina 8.4.2024 klo 9–11. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.

Valtakunnallinen etäryhmä alkaa maanantaina 8.4.2024 klo 13.30–15. Tarkemmat kokoontumisviikot saat ohjaajalta. Jos sinulla on jo kontakti YTHS:llä, ota Jännittäjäryhmä puheeksi vastaanotolla. Voit ottaa myös yhteyttä hoidontarpeen arviointiin.