Siirry sisältöön

YTHS täyttää tänä vuonna pyöreitä – 70 vuotta terveyttä, hyvinvointia ja opiskelukykyä

YTHS on ehtinyt juhlavaan 70 vuoden ikään. 30.10.2024 tulee kuluneeksi 70 vuotta siitä, kun YTHS perustettiin ja 90 vuotta opiskelijoiden tuberkuloositarkastusten aloittamisesta.

YTHS:n tarina lasketaan alkaneeksi siitä, kun Ylioppilaiden terveydenhuoltotoimiston taloudenpito siirtyi Suomen ylioppilaskuntien liitolta (SYL) terveydenhoitosäätiölle vuonna 1954. Siihen mennessä terveydenhuoltotoimiston toiminta oli ehtinyt kehittyä vastaanottotoiminnan ja erilaisten lääkäripalvelujen osalta. Myös toimistoon palkattiin tuolloin henkilökuntaa. SYL laajensi Helsingissä toimineen Ylioppilaiden terveydenhuoltotoimiston toiminnan valtakunnalliseksi. Ylioppilaiden terveydenhoitosäätiön säädekirja allekirjoitettiin 13.2.1954.

Tutustu YTHS:n historiaan

YTHS on koonnut koko historiansa historiikkiin ”YTHS – edelläkävijä”, joka julkaistiin vuonna 2022.

YTHS:n historian virstanpylväät ovat luettavissa myös YTHS:n verkkosivuilta.

YTHS-päivä 21.3. käsittelee hyvää unta

YTHS:n juhlavuoden vietto alkaa 21.32024 vietettävästä YTHS-päivästä. Jo perinteeksi muodostunut YTHS-päivä on nimensä ansiosta luonnollinen ajankohta aloittaa juhlavuoden vietto. YTHS-päivän Teams-webinaari Reseptejä parempaan uneen järjestetään 21.3.2024 klo 14–15. Unilääkäri Henri Tuomilehto vastaa ennakkoon lähetettyihin kysymyksiin unesta.

Lue Henrin haastattelu verkkosivuiltamme

70 terveysvinkkiä läpi vuoden

Korkeakouluopiskelijoiden terveyden edistäminen on aina kuulunut keskeisesti YTHS:n tehtäviin. Nostamme webinaareissamme ja kampanjoissamme esiin erilaisia terveyttä edistäviä teemoja. Juhlavuoden kunniaksi kokoamme myös verkkosivuillemme tämän vuoden kuluessa 70 terveysvinkkiä. Ensimmäiset kymmenen vinkkiä käsittelevät uniteemaa ja ovat jo luettavissa verkkosivuillamme.

Juhlavuoden vietto näkyy YTHS:n tapahtumissa ja viestinnässä läpi vuoden esimerkiksi seuraavasti:

• Juhlavuoden ständi omissa palvelupisteissä YTHS-päivän ympärillä
• Vappu-viikon kampustapahtumat YTHS-pakkakunnilla huhtikuussa
• Hyvinvointiviikon kampustapahtumat YTHS-paikkakunnilla lokakuussa
• Opiskelukykypäivän kampustapahtumat YTHS-paikkakunnilla marraskuussa