Siirry sisältöön

Reseptejä parempaan uneen – mitä haluat kysyä maailmalla tunnetulta unilääkäriltä?

Hyvästä unesta puhuminen on unilääkäri Henri Tuomilehdon mukaan tärkeämpää kuin koskaan. Kuormitus työ- ja opiskeluelämässä on kasvanut, ja tästä syystä myös palautumisen merkitys on tullut entistä suuremmaksi.

”Kognitiivinen työ on paljon kuormittavampaa kuin fyysinen työ. Usein kuormitus jatkuu myös vapaa-ajalle”, sanoo Tuomilehto, joka on lupautunut puhujaksi YTHS-päivän Teams-webinaariin 21.3.2024 klo 14–15.

Henri Tuomilehto pitää digitalisaatiota yhtenä isoimpana syynä kuormituksen kasvuun. Monet luulevat, että heidän pitää olla tavoitettavissa jatkuvasti. Ajanpuutetta yritetään paikata tekemällä useita asioita yhtä aikaa.

”Samanaikaisesti ihmiset nukkuvat vähemmän kuin koskaan. Vene siis vuotaa molemmista päistä!”

Tuomilehto sanoo, että kuormituksen ja palautumisen välille tarvitaan tasapainoa. Jos unen ja palautumisen määrä jää jatkuvasti liian vähäiseksi, on vaarana uupuminen.

Hyvä uutinen on, että me kaikki pystymme kehittämään nukkumistamme paremmaksi.

”Joskus ihmiset voivat tarvita apua. Huonoon nukkumiseen ei pidä tyytyä. Hankalatkin tilanteet ovat korjattavissa”, rohkaisee Tuomilehto, joka on luonut maailman ensimmäisen tieteelliseen näyttöön perustuvan systemaattisen univalmennuksen.

Unilääkäri vastaa kysymyksiin YTHS-päivän webinaarissa

Nukkuva opiskelija, YTHS-päivän logo ja tekstit "Torstaina 21.3.2024 klo 14-15" ja "Reseptejä parempaan uneen".

YTHS-päivän Teams-webinaari Reseptejä parempaan uneen 21.3.2024 klo 14–15 nojaa kokonaan opiskelijoiden sekä korkeakoulujen ja opiskeluterveydenhuollon ammattilaisten lähettämiin kysymyksiin unesta. Unilääkäri Henri Tuomilehto on luvannut valmistaa vastauksia näihin kysymyksiin.

”Koen erittäin merkitykselliseksi työskentelyn nuorien parissa. Minua kiinnostaa suunnattomasti, mitkä asiat askarruttavat ja kiinnostavat opiskelijoita uneen liittyen. Siksi ajattelin, että nyt olisi ainutlaatuinen mahdollisuus yhteiseen keskusteluhetkeen”, Tuomilehto sanoo odottavin mielin.

Webinaari on suomenkielinen, ja siihen on ennakkoilmoittautuminen.

Voit halutessasi lähettää oman kysymyksesi

Nimettömiä ennakkokysymyksiä voi lähettää tällä lomakkeella 15.3.2024 saakka. Huomioithan, että et kirjoita lomakkeelle tai webinaarin aikana chat-kenttään henkilökohtaisia terveystietojasi, henkilötietoja tai muita arkaluonteisia tietoja. Webinaarissa voidaan vastata vain aihetta yleisesti käsitteleviin kysymyksiin.

Jos webinaarissa jää aikaa, puhuja voi vastata lennosta ainakin osaan webinaarin chatissä jätettyihin kysymyksiin. Ja kuulolle saa tietysti tulla, vaikkei olisi omaa kysymystä lähettänytkään.

Muista ilmoittautua etukäteen

Tähän Teams-webinaariin tulee ilmoittautua etukäteen. Pääset rekisteröitymislomakkeelle alla olevasta painikkeesta. Rekisteröitymisen jälkeen saat ilmoittautumislinkin sähköpostiisi. Ilmoittautumiselle ei ole takarajaa, mutta jos haluat lähettää oman kysymyksesi, niin huomioithan aikataulun siltä osin.

Jos haluat liittyä webinaariin nimettömästi, lue tietosuojaosiostamme ohjeet anonyymiin osallistumiseen YTHS:n verkkotapahtumissa.

Kuka?

Unilääkäri, dosentti, yrittäjä, tietokirjailija, puhuja Henri Tuomilehto on maailman johtavia unihäiriöpotilaita hoitavia lääkäreitä. Jo 20 vuoden ajan hän on tutkinut unta, unen vaikutuksia terveyteen ja ennen kaikkea sitä, kuinka ihminen itse voi parantaa nukkumistaan ja jopa olemassa olevia unihäiriöitä.

Henri Tuomilehto.

YTHS-päivä on osa säätiön juhlavuotta

Vietämme YTHS-päivää vuosittain maaliskuussa. Tämänkertaisesta YTHS-päivästä tekee erityisen se, että säätiön perustamisesta tulee vuonna 2024 kuluneeksi 70 vuotta. YTHS-päivä on nostettu osaksi juhlavuoden tapahtumia.

Korkeakouluopiskelijoiden terveyden edistäminen on aina keskeisesti kuulunut YTHS:n tehtäviin. Nostamme webinaareissamme ja kampanjoissamme esiin erilaisia terveyttä edistäviä teemoja – tällä kertaa unen. Henri Tuomilehdon sanat kannattaa painaa mieleen:

”Uni vaikuttaa terveyteemme enemmän kuin haluamme uskoa. Hyvälaatuinen uni on tärkein yksittäinen palautumisen ja jaksamisen lähde.”

(Uutinen päivittyy tarvittaessa).

YTHS:n 70-vuotisjuhlatunnus, jossa tekstinä: "YTHS, 70, 1954–2024".