Siirry sisältöön

Suunterveyden etäneuvonnasta on tullut suosittu vaihtoehto lähivastaanottojen rinnalle

Suunterveyden etäneuvonnassa pääset keskustelemaan videovälitteisesti suunterveyden ammattilainen kanssa esimerkiksi iensairauksiin, hampaiden reikiintymiseen, ravitsemukseen, hoitopelkoon sekä tupakan ja nuuskan käytön lopettamiseen liittyen. Pääset etäneuvontaan tietokoneella mistä vain. Voit lukea palvelusta tarkemmin aiemmin julkaistusta uutisesta: Nyt voit saada etäneuvontaa suusi terveyteen – YTHS.

Yhä useampi opiskelija on jo löytänyt etäneuvonnan pariin. Kun vuonna 2021 käyntejä oli noin 400, viime vuonna käyntimäärä oli jo 1700 kappaletta. Etäneuvonta onkin erinomainen matalan kynnyksen vaihtoehto suunterveydessä tutumpien lähivastaanottojen rinnalle, kun haluat keskustella suunterveyden ammattilaisen kanssa.

Pyysimme etäneuvonnassa käyneiltä opiskelijoilta palautetta palvelusta viime vuonna. Saadun palautteen perusteella opiskelijat kokivat etäneuvonnan hyödylliseksi ja haluaisivat jatkossakin hyödyntää palvelua. Saimme etäneuvontaan liittyen arvokasta palautetta ja kehitysehdotuksia, joiden avulla kehitämme palvelua edelleen.

Miten etäneuvontaan pääsee?

Jos olet huolissasi jostain suunterveyteen liittyvästä asiasta, ota yhteyttä YTHS:n hoidontarpeen arviointiin, josta sinut ohjataan tarvittaessa etäneuvontaan.

Voit kysellä etäneuvonnan mahdollisuudesta myös YTHS:n hammaslääkäreiltä ja suuhygienisteiltä sekä terveydenhoitajilta. Ota suusi terveyttä askarruttava asia esiin matalalla kynnyksellä.

Ota yhteyttä hoidontarpeen arviointiin ja keskustele mahdollisuudesta varata etäneuvonta-aika tästä.

Etualalla henkilön käsi. Taustalla puhelin ja tabletti. Tabletissa näkyy sumeana henkilö puhumassa, Kuvituskuva.