Siirry sisältöön

Armoa aivoille! YTHS-päivässä 22.3.2023 puhutaan kognitiivisesta ergonomiasta

Tämänvuotisen YTHS-päivän teemana on kognitiivinen ergonomia. YTHS-päivää vietetään 22.3.2023 klo 14 Armoa aivoille -nimisessä verkkowebinaarissa. Kognitiivisesta ergonomiasta puhuu professori ja aivotutkija Minna Huotilainen. Kutsumme kuulolle niin opiskelijoita kuin korkeakoulujen ja YTHS:n henkilöstöäkin.

Mitä on kognitiivinen ergonomia?

Opiskelijana voit vaikuttaa itse keskittymiskyvyn vahvistamiseksi. Opiskelu on ajattelutyötä, ja sitä on tärkeä muokata aivoille sopivaksi eli kognitiivisesti ergonomiseksi. Se tarkoittaa ylimääräisten ärsykkeiden karsimista, työn oikeaa tauottamista ja keskittymistä yhteen asiaan kerrallaan.

Pysy kuulolla – tarkemmat liittymisohjeet webinaariin julkaistaan lähiaikoina

YTHS-päivän webinaari striimataan YouTuben kautta. Julkaisemme linkin webinaariin verkkosivuillamme lähempänä ajankohtaa. Seurailethan myös oman korkeakoulusi viestintää YTHS-päivästä.

Haluatko esittää etukäteiskysymyksiä?

Onko mielessäsi kysymyksiä kognitiivisesta ergonomiasta? Kirjoita kysymyksesi helmikuun loppuun mennessä tänne, niin kokoamme vastauksia jaettavaksi sekä henkilöstölle että opiskelijoille. Kysymyksiä voi jättää anonyymisti.

Tutustu myös keskittymistä koskeviin sisältöihin verkkosivuillamme

Keskittymisen osalta voit tutustua webinaarin aiheeseen jo etukäteen sivujemme Terveystieto-osiossa.

Kuvassa piirrettyjä ihmisiä, jotka yrittävät työskennellä sekä tekstit "Kiire, keskeytykset", "Aivokuormitus", "Krooninen stressitila", "Keskittymisvaikeudet" ja "Pitkäjänteisyyden väheneminen", tekstejä yhdistävät nuolet.
YTHS-päivän logo.