Siirry sisältöön

Tervetuloa YTHS:n palveluihin!

Aloitatko opintosi kevätlukukaudella 2023? Tervetuloa korkeakouluopintojen pariin ja käyttämään opiskeluterveydenhuollon palveluita YTHS:ssä. Opintojesi aikana saat meiltä tukea hyvinvointiisi ja terveyteesi liittyvissä asioissa. Huolehdimme myös opiskeluyhteisöjen hyvinvoinnista. Tähän listaan on koottu hyödyllistä tietoa palveluistamme ja meillä asioinnista.

 • Ilmoittaudu läsnä olevaksi lukukaudelle
  Tarjoamme yleisterveyden sekä mielen- ja suunterveyden palveluita korkeakouluopiskelijoille. Saat palvelut käyttöösi ilmoittautumalla kevätlukukaudelle läsnä olevaksi. Huomioithan, että saamme tiedon läsnäoloilmoituksesta pienellä viiveellä. YTHS:n palveluiden käyttöoikeus on tutkinto-opiskelijoilla, jotka suorittavat alempaa tai ylempää korkeakoulututkintoa. YTHS:n palveluiden piiriin eivät kuulu Suomeen tulleet vaihto-opiskelijat, jotka eivät suorita tutkintoa suomalaiseen korkeakouluun.
 • Palvelumme ovat maksuttomia
  Emme peri sinulta käynti- tai palvelumaksuja. Käytössämme on vain käyttämättä jätettyjen ja peruuttamattomien vastaanottoaikojen maksu.
 • Korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu maksetaan Kelalle
  Kelalle maksettu korkeakouluopiskelijan terveydenhoitomaksu kattaa kaikki YTHS:n palvelut. Muistathan, että terveydenhoitomaksu sinun pitää maksaa Kelalle oma-aloitteisesti. Tarkemmat tiedot terveydenhoitomaksusta ja maksuaikataulusta löydät Kelan verkkosivuilta.
  Huom.! Terveydenhoitomaksua ei tarvitse maksaa, jos sosiaaliturvastasi vastaa toinen EU- tai ETA-maa, Sveitsi tai Iso-Britannia. Vaikka sinun ei tarvitsisi maksaa terveydenhoitomaksua, voit silti käyttää YTHS:n palveluita. Huomioi, että 1.1.2023 lähtien näistä maista tulevilla opiskelijoilla täytyy olla YTHS:n palveluihin hakeutuessaan eurooppalainen sairaanhoitokortti.
 • Lähipalvelut ympäri Suomea
  Lähipalvelumme ovat saatavilla lähes kaikilla opiskelupaikkakunnilla. Ensisijainen palvelupisteesi on sinun oman opiskelupaikkakuntasi palvelupiste. Pienemmillä opiskelupaikkakunnilla saat terveydenhuollon palvelut yhteistyökumppaneiltamme. Yhteistyökumppaneiden tuottamat palvelut ovat vain kyseisten paikkakuntien korkeakouluopiskelijoiden käytössä.
 • Lähin palvelupisteesi löytyy kännykästäsi!
  Tarjoamme yhä enemmän palveluja myös etänä. Käytössäsi on kattava valikoima digitaalisia asiointi- ja etäpalveluja.
 • Käytä Self-verkkopalvelua
  Digitaaliset palvelut on keskitetty Self-verkkopalveluun. Hoidat terveyteesi liittyviä asioita helposti ja nopeasti Selfissä. Voit esimerkiksi tulla etävastaanotolle, uusia reseptisi tai siirtää tai perua vastaanottoaikoja.
 • Varaa aika puhelimitse tai Self-verkkopalvelussa chatissä tai lomakkeella
  Ajanvaraus tapahtuu hoidontarpeen arvioinnin kautta joko soittamalla valtakunnallisiin palvelunumeroihimme tai SelfChatissa.
 • Siirrä ja peru aikasi ajoissa
  Huomioithan, että veloitamme peruuttamattomasta tai liian myöhään peruutetusta ajasta peruuttamattoman ajan maksun. Voit näppärästi siirtää tai perua aikasi Self-verkkopalvelun kautta tai soittamalla valtakunnallisiin palvelunumeroihimme. 
 • Pidä huolta itsestäsi
  Askarruttaako sinua oma terveytesi? Saat tietoa ja itsehoito-ohjeita terveystietopankista. 

Katso videolta YTHS:n esittely uusille opiskelijoille

https://www.youtube.com/watch?v=dIqgD2Koe-4
Neljä opiskelijaa kävelyllä.