Siirry sisältöön

YTHS opastaa opiskeluterveysneuvotteluun

YTHS on julkaissut oppaan opiskeluterveysneuvotteluun. Opiskeluterveysneuvottelu voidaan järjestää, jos opintojen edistymisessä on haasteita tai opiskelukyky on alentunut terveydellisen syyn vuoksi.

”Opiskeluterveysneuvottelussa etsitään ratkaisuja siihen, miten opiskelukykyä voidaan parantaa ja miten opiskelija voi jatkaa opintojaan tai palata opintoihin ongelmista huolimatta”, sanoo YTHS:n mielenterveys- ja opiskeluyhteisötyön ylilääkäri Tommi Väyrynen.

Neuvotteluun osallistuu opiskelijan lisäksi korkeakoulun ja opiskeluterveydenhuollon edustajia. Opiskeluterveysneuvottelussa tarkastellaan, kuinka vaikeasti opiskelukyky on alentunut, missä asioissa aleneminen erityisesti näkyy ja mitä tekijöitä alenemisen taustalla on. Sisällöltään ja periaatteiltaan neuvottelu on samankaltainen kuin työterveysneuvottelu.

Tommi Väyrysen ja Riitta Salomäen kirjoittama opas selkeyttää toimintatapoja, jotta yhteistyö opiskeluterveysneuvotteluissa olisi mahdollisimman sujuvaa.

Tarve opiskeluterveysneuvottelun kaltaiselle prosessille on noussut opiskelijajärjestöiltä. Oppaan valmistelussa on kuunneltu myös YTHS:n opiskelijaraadin jäseniä.