Siirry sisältöön

Seksuaaliterveyteen liittyviä asioita voi ottaa esille kaikilla vastaanotoillamme. Löydät myös runsaasti tietoa seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista Terveystietopankista.

Raskaudenehkäisy

Raskauden ehkäisy suunnitellaan yksilöllisesti yhdessä kassasi toiveet ja terveydentila huomioon ottaen. Raskaudenehkäisyneuvontaa antavat terveydenhoitajat yleislääkärin tukemana.

Tarkista myös, millaiset kotikuntasi raskauden ehkäisyn palvelut ovat. Joillakin kunnilla on tarjolla maksuttomia vaihtoehtoja alle 25-vuotiaiden raskaudenehkäisyyn.

Raskaudenehkäisyn aloitus YTHS:llä

Mikäli haluat aloittaa hormonaalisen ehkäisyn, täytä ehkäisyn aloituslomakken Self-palvelussa. Otamme sinuun yhteyttä lomakkeen täyttämisen jälkeen. Voit halutessasi ottaa myös ensin yhtyettä puhelimitse tai SelfChatissä.  

Ehkäisyreseptin uusiminen

Ehkäisyreseptin voi uusia sähköisesti Omakanta-palvelussa. Lue ohjeet uusimispyynnön lähettämiseen. Pyytäessäsi reseptin uusintaa, täytä ensin Selfissä ehkäisyreseptin uusimispyyntölomake. Otamme sinuun yhteyttä lomakkeen täyttämisen jälkeen.

Seksitaudit

Seksitautien osalta saat neuvontaa ajanvarauksen palvelunumerossa tai SelfChatissa. Tarvittaessa sinut ohjataan vastaanotolle. Lisäksi sinulla on mahdollisuus maksuttomaan kotona tehtävään klamydian ja tippurin etätestaukseen.

Muu seksuaaliterveys ja -neuvonta

Terveydenhoitajat ja yleislääkärit tarjoavat neuvontaa ja apua seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa tai ongelmissa. He myös ohjaavat tarvittaessa muihin terveydenhuollon palvelujen piiriin. Tarvittaessa käytössäsi on seksuaalineuvojan etävastaanottoja.