Siirry sisältöön

Seksuaaliterveyteen liittyviä asioita voi ottaa esille kaikilla vastaanotoillamme. Löydät myös runsaasti tietoa seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista Terveystietopankista.

Raskaudenehkäisy

Jos tarvitset neuvontaa raskaudenehkäisyssä, ota yhteyttä opiskelupaikkakuntasi YTHS:n palvelupisteen ajanvaraukseen puhelimitse tai SelfChatissa. Raskaudenehkäisyneuvontaa antavat terveydenhoitajat yleislääkärin tukemana.

Ehkäisyreseptin voi uusia sähköisesti.

Tarkista myös, millaiset kotikuntasi palvelut ovat. Joillakin kunnilla on tarjolla maksuttomia vaihtoehtoja alle 25-vuotiaiden raskaudenehkäisyyn.

Seksitaudit

Seksitautien osalta saat neuvontaa  palvelupisteesi hoidontarpeen arvioinnista ja tarvittaessa ohjauksen vastaanotolle. Lisäksi tarjolla on myös mahdollisuus klamydian ja tippurin etätestaukseen.

Muu seksuaaliterveys ja -neuvonta

Terveydenhoitajat ja yleislääkärit tarjoavat neuvontaa ja apua seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa tai ongelmissa. He myös ohjaavat tarvittaessa muihin terveydenhuollon palveluihin /palveluiden piiriin. Lisäksi tarjolla on seksuaalineuvojan ja -terapeutin etävastaanottoja.