Siirry sisältöön
warning
16.1.2020 klo 12.00: Laskuihin ja laskuhuomautuksiin liittyvät lomakkeet eivät tällä hetkellä löydy Self-palvelusta. Häiriö korjataan vko 5 aikana. Kiireellisessä asiassa ota yhteyttä palvelupisteeseesi. Pahoittelemme tilannetta.

Seksuaaliterveyteen liittyviä asioita voi ottaa esille kaikilla vastaanotoillamme. Löydät myös runsaasti tietoa seksuaaliterveyteen liittyvistä asioista Terveystietopankista.

Raskaudenehkäisy

Jos tarvitset neuvontaa raskaudenehkäisyssä, ota yhteyttä opiskelupaikkakuntasi YTHS:n palvelupisteen ajanvaraukseen puhelimitse tai SelfChatissa. Raskaudenehkäisyneuvontaa antavat terveydenhoitajat yleislääkärin tukemana.

Ehkäisyreseptin voi uusia sähköisesti.

Tarkista myös, millaiset kotikuntasi palvelut ovat. Joillakin kunnilla on tarjolla maksuttomia vaihtoehtoja alle 25-vuotiaiden raskaudenehkäisyyn.

Seksitaudit

Seksitautien osalta saat neuvontaa  palvelupisteesi hoidontarpeen arvioinnista ja tarvittaessa ohjauksen vastaanotolle. Lisäksi tarjolla on myös mahdollisuus klamydian ja tippurin etätestaukseen.

Muu seksuaaliterveys ja -neuvonta

Terveydenhoitajat ja yleislääkärit tarjoavat neuvontaa ja apua seksuaalisuuteen ja seksuaaliterveyteen liittyvissä asioissa tai ongelmissa. He myös ohjaavat tarvittaessa muihin terveydenhuollon palveluihin /palveluiden piiriin. Lisäksi tarjolla on seksuaalineuvojan ja -terapeutin etävastaanottoja.