Mielenterveys

 

Mielenterveyden ongelmat ovat yliopisto- ja korkeakouluopiskelijoiden yleisimpiä terveysongelmia. Mielenterveys voi joutua koetukselle opiskeluun liittyvien tai elämän mukanaan tuomien vaikeuksien vuoksi.

 

YTHS on opiskeluterveydenhuollon asiantuntija

 

Mielenterveysongelmien ehkäisy ja mielenterveyden häiriöiden varhainen tunnistaminen sekä riittävä hoito on tärkeää. Mielenterveyteen liittyvissä kysymyksissä sinua auttavat terveyden- ja sairaanhoitajat, yleislääkärit, psykiatriset erikoissairaanhoitajat ja sosiaalityöntekijät, psykologit ja psykiatrit.

 

Monien opiskeluaikaan liittyvien ongelmien syntyä voidaan ehkäistä yhteisöterveydellisin keinoin. YTHS on terveydenhuollon asiantuntijana mukana opiskelijoiden hyvinvoinnin edistämisessä ja opiskeluyhteisön kehittämisessä sellaiseksi, että se tukee mahdollisimman hyvin opiskelijoiden mielenterveyttä.

 

 

Oletko jo tutustunut Omakanta-palveluun?

YTHS liittyi yleisterveyden ja mielenterveyden palveluiden osalta valtakunnalliseen Kanta-järjestelmään kesäkuussa 2016.

Omakanta-palvelun kautta voit tarkastella mm. terveystietojasi ja sähköisiä reseptejäsi missä ja milloin vain. Omakannassa voit myös hallinnoida omia suostumuksiasi ja kieltojasi sen suhteen, voivatko muut terveydenhuollon palveluntarjoajat saada potilastietojasi YTHS:n järjestelmästä ja päinvastoin. Mikäli annat suostumuksesi, etuna on, että jos käyt vaikkapa lääkärissä muualla, tiedot siirtyvät myös YTHS:lle, ja ne voidaan ottaa huomioon myöhemmillä hoitokäynneilläsi.

Tiedot siirtyvät eri tahojen välillä vain, jos olet antanut siihen suostumuksesi. Voit itse valita, mitkä tiedot näkyvät millekin palveluntarjoajalle, ja suostumuksen voit halutessasi peruuttaa milloin tahansa.

Lue lisää ja ota Omakanta käyttöösi osoitteessa omakanta.fi.

Onko sinulla masennusoireita - haluaisitko osallistua vapaaehtoiseen  tutkimukseen?
Klikkaa tästä tutkimussivulle

 

Tiedätkö, mitä on masennus?
Voit myös tutustua YTHS:n henkisen hyvinvoinnin oppaisiin.

 

Apua tarjoaa myös opiskelijoiden tukikeskus Nyyti, joka järjestää erilaisia ryhmiä ja kursseja.

 

Kärsitkö stressistä, uni-ongelmista tai ahdistuksesta?

Tutustu:

HeadSted-verkko-ohjelmiin

Oiva-hyvinvointiohjelmaan

Lisätietoja stressistä ja unettomuudesta

Katso myös Terveystietopankin artikkeli psykoterapiaan hakeutumisesta

 

Mielenterveystalo tarjoaa nettipalvelua mielenterveys- ja päihdeasioista.

 

Kun olet varannut ajan, saavu ajoissa vastaanotolle. Jos et pääse tulemaan, peruuta vastaanottoaikasi.

Ajan peruutus