Siirry sisältöön

YTHS Ravitsemus -sovelluksen käyttö päättyy tammikuun lopussa

YTHS Ravitsemus -sovelluksen käyttö päättyy 31.1.2024. YTHS luopuu ravitsemusneuvonnan sovelluksen tarjoamisesta korkeakouluopiskelijoiden käyttöön, koska sovelluksen ylläpito ja kehittäminen ja vaatisivat YTHS:ltä enemmän resursseja kuin mitä säätiöllä on mahdollisuudet käyttää.

“Olemme pahoillamme siitä, että sovelluksen käyttöönottaneilta opiskelijoilta tämä YTHS:n neuvontakanava loppuu. Tämänkaltaisen mobiilisovelluksen lentoon saattaminen vaatisi huomattavasti enemmän taloudellista resurssia ja työpanosta. Siihen meillä ei ole nyt mahdollisuutta. Ammattitaitoiset terveydenhoitajamme ja muut ammattilaisemme antavat edelleen ravitsemusneuvontaa ja -ohjausta. Lisäksi YTHS:llä on saatavilla ravitsemusterapeutin palveluja”, YTHS:n johtajaylilääkäri Teija Kulmala sanoo.

“Olemme oppineet ravitsemussovelluksen myötä paljon digialustojen hyödyntämisestä ja työ jatkuu myöhemmin, kun oma digialustamme kehittyy”, YTHS:n johtajaylilääkäri Teija Kulmala sanoo.

Sovellukseen rekisteröityneitä käyttäjiä on kuluneen kahden vuoden aikana kertynyt reilut 10 000, mutta jatkokehitys olisi vaatinut lisäresursseja. YTHS tiedottaa erikseen ravitsemussovelluksen käyttäjille palvelun päättymisestä ja ohjaa käyttäjät muiden neuvonta- ja palvelukanavien ääreen.

Ravitsemussovelluksen käyttö on ollut opiskelijalle maksutonta. Sovelluksesta on saanut tukea terveelliseen syömiseen, vertaistukea ja valmennusohjelmia ja harjoituksia hyvinvointiin. Digitaalisten palvelujen tarjoaminen on tärkeä osa YTHS:n palvelumallia, ja YTHS ratkaisee, miten ravitsemusneuvontaa voidaan tehdä jatkossakin digitaalisesti mutta aiempaa kevyemmällä toteutuksella.