Siirry sisältöön

HAMK Evon opiskelijaterveydenhuollon kaikki palvelut Hämeenlinnasta

HAMK Evon opiskelijoiden YTHS:n yleis- ja mielenterveyspalvelut siirtyvät Hämeenlinnaan YTHS:n palvelupisteeseen. YTHS:n palvelupiste osoitteessa Koulukatu 25, Hämeenlinna, palvelee Evon opiskelijoita 6.6.2024 alkaen. Suunterveyden palvelut opiskelijoille ovat jo olleet tähän mennessä Hämeenlinnassa. Muutos koskee noin 300:aa oppilaitoksen opiskelijaa. 

Yleis- ja mielenterveyden palvelut ovat 5.6.2024 asti Terveystalo Lammilla. Terveystalo hoitaa loppuun mahdolliset keskeneräiset hoitojaksot. Yhteydenotto YTHS:n palveluihin säilyy ennallaan: opiskelija ottaa yhteyttä YTHS:ään valtakunnallisen Self-verkkopalvelun tai puhelinpalvelun avulla. 

YTHS on seurannut nykyisen palveluverkon toimivuutta kolmen vuoden ajan sen jälkeen, kun sen toiminta laajeni kaksinkertaiseksi.  

– Opiskelijat käyttävät palveluita toisin kuin ne oli alun perin suunniteltu. Evon opiskelijoilla on ollut mahdollisuus käyttää myös YTHS Hämeenlinnan palveluita, joten osa asioinneista on suuntautunut jo nyt Hämeenlinnan palvelupisteeseen. Muutoksia tehdään myös sen perusteella, että pystymme tuottamaan YTHS:lle kuuluvat palvelut määrärahojen puitteissa, aluejohtaja Reetaleena Hietala sanoo. 

Opiskelijat siis käyttävät etäopintojen ja liikkumistottumustensa perusteella myös muita kuin oman oppilaitoksen lähintä YTHS:n palvelupistettä. Lisäksi 60–70 % opiskelijoiden asioinneista tapahtuu YTHS:n digitaalisissa kanavissa. 

YTHS teki muutoksia palveluverkkoon vuoden 2023 aikana, ja joitain muutoksia toteutuu vielä tänä vuonna. Palvelupiste vaihtui viime vuonna toiselle paikkakunnalle seitsemällä paikkakunnalla. Muutokset ovat koskeneet pääasiassa palvelupisteitä, joissa YTHS on hankkinut palvelut alihankintana kumppanilta. 

Opiskelijaterveydenhuollon järjestämisestä vastaava Kela on hyväksynyt YTHS:n palveluverkon muutokset.