Siirry sisältöön
Kaikki omat palvelupisteemme, SelfChat ja valtakunnalliset puhelinpalvelumme ovat kiinni juhannusaattona perjantaina 21.6.2024.

Strategisia suuntaviivoja opiskeluhyvinvoinnin johtamiseen -verkostopäivä 28.11.2023 – tervetuloa mukaan!

Haluatko vaikuttaa opiskeluhyvinvoinnin tulevaisuuteen? Tervetuloa mukaan Strategisia suuntaviivoja opiskeluhyvinvoinnin johtamiseen -tapahtumaan Helsingin yliopiston pieneen juhlasaliin 28.11.2023. Tapahtumassa on puhumassa Helsingin yliopiston rehtori Sari Lindblom ja Nyyti ry:n toiminnanjohtaja Minna Savolainen. Lisäksi valtiovallan tervehdyksen tuo sosiaali- ja terveysministeri Kaisa Juuso.

Milloin? 28.11.2023 klo 10–15

Missä? Helsingin yliopiston Pieni juhlasali, osoite Fabianinkatu 33, 00170 Helsinki.

Kenelle? Tapahtuma on suunnattu korkeakoulujen johdolle, päätöksentekijöille ja toteuttajille.

Tutustu tarkempaan ohjelmaan alta ja ilmoittaudu alla olevasta painikkeesta. Tapahtumaan voi osallistua paikan päällä tai etänä. Ilmoittautuminen sulkeutuu 17.11.

Strategisia suuntaviivoja opiskeluhyvinvoinnin johtamiseen -verkostopäivä 28.11. klo 10-15, päivän ohjelma:

9.30 Tulokahvit

10.00 Tervetuloa
Helsingin yliopiston rehtori Sari Lindblom

10.15 Valtiovallan tervehdys
Sosiaali- ja terveysministeriön osastopäällikkö Annakaisa Iivari

10.25 Opiskelijoiden hyvinvoinnin tilasta
Nyyti ry:n toiminnanjohtaja Minna Savolainen

11.15 Lounas (omakustanteinen)

12.15 Opiskeluhyvinvointityön kriittisiä kysymyksiä YTHS:n näkökulmasta
YTHS:n johtajaylilääkäri Teija Kulmala

13.00 Opiskelijoiden hyvinvointi ja yhteistyö: syötteitä YTHS:lle ja korkeakouluille

13.15 Iltapäiväkahvi

13.45 Mielenterveysvaikutusten ennakkoarvioinnilla vahvistetaan opiskelijoiden hyvinvointia
Erityisasiantuntija Nina Tamminen, THL

14.30 Opetus- ja kulttuuriministeriön puheenvuoro
Johtaja Jonna Korhonen

14.45 Päätössanat

15.00 Tilaisuus päättyy

Tapahtuman järjestäjät

Korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyden edistämisen verkostopäivä järjestetään tänä vuonna toista kertaa. Tapahtuman järjestävät korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyden edistämisen verkosto yhteistyössä KOHO-hankkeen ja Nyyti ry:n koordinoiman OPHY-verkoston kanssa. Järjestäjien laaja ammatillinen osaaminen ja monipuolinen asiantuntijuus mahdollistavat eri toimijoiden osaamisen ja tiedon hyödyntämisen.

Korkeakouluopiskelijoiden mielenterveyden edistämisen verkosto on YTHS:n, Unifin, Arenen, SYL:n ja SAMOKin vuonna 2021 koolle kutsuma verkosto, jossa on niin YTHS:n, korkeakoulukentän sekä opiskelijajärjestöjenkin edustajia. Verkoston tavoitteena on edistää korkeakouluopiskelijoiden opiskelukykyä, mielenterveyttä ja integroitumista opiskeluyhteisöihin, sekä levittää näitä tukevia hyviä käytänteitä.

KOHO on korkeakoulujen opiskeluhyvinvointi- ja ohjaushankkeiden koordinaatiohanke (OKM, 1.1.2022–31.12.2023). Sen tavoitteena on tukea ja fasilitoida koronapandemian vuoksi perustettujen hyvinvoinnin ja ohjauksen hankkeiden yhteistyötä sekä syntyneen tiedon ja hyvien käytänteiden jakamista. 

OPHY-verkosto kokoaa yhteen opiskelijoiden hyvinvoinnin parissa toimivia henkilöitä eri puolilta Suomea. Verkoston tarkoituksena on vahvistavaa opiskelijoiden mielen hyvinvoinnin sekä opiskelukyvyn edistämiseksi tehtävää toimintaa ja yhteistyötä. Verkostoa koordinoi Nyyti ry.

Päivitetty 15.11.: Ohjelman esiintyjiin tehty päivityksiä.