Siirry sisältöön
Kaikki omat palvelupisteemme, SelfChat ja valtakunnalliset puhelinpalvelumme ovat kiinni juhannusaattona perjantaina 21.6.2024.

SAMK Huittisten opiskelijoiden yleis- ja mielenterveyspalvelut 1.11. alkaen YTHS:n palvelupisteistä

SAMK Huittisten digikampuksen opiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon yleis- ja mielenterveyspalvelut siirtyvät YTHS:n omiin palvelupisteisiin. Kaikki YTHS:n palvelupisteet palvelevat Huittisten Kuninkaisten kampuksen opiskelijoita 1.11.2023 alkaen. Suunterveyden palvelut jatkuvat entisellään osoitteessa Risto Rytin katu 3, Oral Huittinen. Muutos koskee noin 600:aa oppilaitoksen opiskelijaa.

Yleis- ja mielenterveyden palvelut ovat olleet tähän asti Terveystalo Huittisissa. Muutos tehdään, koska Huittisissa sijaitseva SAMK Kuninkaisten kampus on niin sanottu digikampus, eli opiskelijat eivät pääsääntöisesti opiskele paikan päällä Huittisissa. Näin myös opiskelijoiden asiointi YTHS:n palveluissa Huittisissa on ollut erittäin vähäistä, vain noin 20 käyntiä vuodessa. Opiskelijat ovat lisäksi asioineet YTHS:n omissa palvelupisteissä muilla paikkakunnilla. Palvelupisteessä asioinnin rinnalla korkeakouluopiskelijat käyttävät 72 %:sti YTHS:n digitaalisia asiointikanavia.

-Kuninkaisten kampuksen opiskelijat voivat jatkossa mennä yleis- ja mielenterveyden lähivastaanotolle YTHS:n omiin palvelupisteisiin, joita meillä on 23 eri puolilla Suomea, aluejohtaja Piia Niemi sanoo.

Korkeakouluopiskelijoiden opiskeluterveydenhuollon järjestämisestä vastaava Kela on hyväksynyt YTHS:n palveluverkon muutoksia vuodelle 2023. Muutosten suunnittelussa on huolehdittu siitä, että YTHS noudattaa jatkossakin palvelujen riittävää saavutettavuutta julkisilla liikennevälineillä asioitaessa.