Siirry sisältöön

Tampereen opiskelijoiden paperiset potilasasiakirjat eivät ole tilattavissa 1.11.2023–31.1.2024 välisenä aikana

YTHS:n Tampereen palvelupisteissä asioivien opiskelijoiden paperiset potilasasiakirjat eivät ole käytettävissä 1.11.2023–31.1.2024 välisenä aikana. Opiskelijat eivät siis voi tällä aikavälillä tilata vuosien 1979–2000 ajalta paperisia potilasasiakirjoja, jotka ovat muodostuneet asioinnista pääasiassa Tampereen, Seinäjoen tai Hämeenlinnan palvelupisteiden palveluissa. Katkos johtuu potilastietoarkiston siirrosta. Pahoittelemme katkoksesta aiheutuvaa haittaa.

Lue aiemmat päivitykset aiheesta

Päivitys 1.9.2023:

Heinäkuun alussa YTHS:n Tampereen palvelupisteessä tapahtunut vesivahinko on osoittautunut hieman aiemmin luultua laajemmaksi. Alla kerrotun lisäksi vesivahingossa on tuhoutunut myös noin 700 YTHS keskisen palvelualueen yleisterveyden potilaskorttia vuosilta 1979–2000. Henkilöt, joita asia mahdollisesti koskee, voivat tarvittaessa ottaa yhteyttä alkuperäisessä uutisessa kerrotun yhteydenottolomakkeen kautta.

12.7.2023 alkuperäinen uutinen: Potilasarkiston dokumentteja tuhoutui vesivahingon vuoksi

YTHS:n Tampereen palvelupisteessä sattuneen vesivahingon takia osa potilasarkiston dokumenteista on vahingoittunut pysyvästi. Vesivahinko johtui runsaista vesisateista, joiden vuoksi vettä on päässyt YTHS:n Tampereen palvelupisteen arkistoon 2.–3.7.2023 välisenä aikana. YTHS on raportoinut tapahtuneesta tietosuojavaltuutetun ohjeiden mukaisesti.

Vahinko koskee suunterveyden potilasasiakortteja ja röntgenkuvia vuosilta 1996–1998 ja lukumäärältään noin 1000 YTHS:n rekisteröidyn asiakkaan potilastietoja. Koska kyseessä on vanhoja ei-sähköisessä muodossa olevia röntgenkuvia ja potilasasiakirjoja, niillä ei ole enää yleensä hoidollista merkitystä potilaalle.

Olemme erittäin pahoillamme tapahtuneesta. Potilasarkiston turvaamiseksi jatkossa vielä paremmin olemme tehneet ja teemme edelleen toimenpiteitä vastaisuuden varalle.

Aikavälillä 1996–1998 Tampereella suunterveyden asiakkaana olleet henkilöt voivat tarvittaessa tiedustella lisätietoja YTHS:n tietosuojavastaavalta tietosuojavastaavan yhteydenotto-lomakkeella.

Lisätietoja: Reetaleena Hietala, aluejohtaja, YTHS keskinen, reetaleena.hietala(at)yths.fi